<div dir="ltr"><div><div><div><div><div><div>Not at all!<br></div>Still get I/O error...<br></div>Funny, because there's nothing indicate any disk I/O failure...<br></div>Dmesg, show me nothing.<br></div>syslog show me nothing....<br></div>I will try performe a apt-get dist-upgrade and restart the entire server, tonight.. ( and screw my pretty 46 days uptime... :/ )<br><br></div><div>Tomorrow will see it...<br><br></div><div>Or, if somebody else has better idea, I'll appreciated...<br><br></div><div>Thanks<br></div><div><br></div></div><div class="gmail_extra"><br><div class="gmail_quote">2016-01-13 15:19 GMT-02:00 Thomas Lamprecht <span dir="ltr"><<a href="mailto:t.lamprecht@proxmox.com" target="_blank">t.lamprecht@proxmox.com</a>></span>:<br><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">
  
    
  
  <div text="#000000" bgcolor="#FFFFFF">
    Did you tried a recreation of the VM? Even if that helps it would be
    strange.<br>
    Also you can try to run the command from this VM manually, maybe you
    have better luck and get a specific error.<br>
    Get the command with<br>
    # qm showcmd 108<br>
    then simply execute the output from the command above in a shell as
    root.<span class=""><br>
    <br>
    <div>On 13.01.2016 17:24, Gilberto Nunes
      wrote:<br>
    </div>
    <blockquote type="cite">
      <div dir="ltr">
        <div>
          <div>
            <div>
              <div>
                <div>
                  <div>
                    <div>
                      <div>
                        <div>
                          <div>Well... Ok... Here we go.... <br>
                          </div>
                          More info below:<br>
                          <br>
                        </div>
                        Server: HP Proliant with 64 Intel(R) Xeon(R) CPU
                        X7560¬† @ 2.27GHz ( 4 sockets)<br>
                      </div>
                      256 GB memory<br>
                    </div>
                    SAS local storage with 3.2 TB<br>
                    <br>
                  </div>
                  I haved others VM's with the same behaviors.<br>
                </div>
                When I started the VM creation setting the configuration
                like CPU type to Nehalem or even host, and set memory
                disck and so, created normally.<br>
              </div>
              But, when I point the virtual CD/DVD to an ISO image, I
              get that message...<br>
            </div>
            There is no special requirement to this VM... ISO is Centos
            7 x64.<br>
          </div>
          VM config:<br>
          <br>
          bootdisk: virtio0<br>
          cores: 1<br>
          cpu: Nehalem<br>
          ide2: none,media=cdrom<br>
          memory: 4096<br>
          name: LcomBPMAppServer<br>
          net0: virtio=36:64:65:38:64:63,bridge=vmbr0<br>
          numa: 0<br>
          ostype: l26<br>
          smbios1: uuid=deb5b877-25ae-42db-913a-77815c88cc20<br>
          sockets: 1<br>
          virtio0: stg-local:108/vm-108-disk-1.qcow2,size=120G<br>
        </div>
      </div>
    </blockquote>
    <br></span>
    looks good<div><div class="h5"><br>
    <br>
    <blockquote type="cite">
      <div dir="ltr">
        <div><br>
        </div>
        Thanks<br>
        <div><br>
        </div>
      </div>
      <div class="gmail_extra"><br>
        <div class="gmail_quote">2016-01-13 14:14 GMT-02:00 Thomas
          Lamprecht <span dir="ltr"><<a href="mailto:t.lamprecht@proxmox.com" target="_blank">t.lamprecht@proxmox.com</a>></span>:<br>
          <blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">
            <div text="#000000" bgcolor="#FFFFFF"> Hi,<br>
              <br>
              I didn't looked at the entire command if there is an
              error/misconfiguration, to tiresome for me.<br>
              <br>
              Can you please also post the VMs config file and maybe
              some additional info you have: is this VM special in any
              sense? did the VM never work (since creation) or stopped
              working?<br>
              <br>
              Further, is more information in the log? Please look in
              the journal at the time from a failed start. (journalctl)<br>
              That info should make it easier to track down the problem
              and help you.<br>
              <br>
              cheers,<br>
              Thomas
              <div>
                <div><br>
                  <br>
                  <div>On 13.01.2016 16:53, Gilberto Nunes wrote:<br>
                  </div>
                </div>
              </div>
              <blockquote type="cite">
                <div>
                  <div>
                    <div dir="ltr">
                      <div>
                        <div>
                          <div>
                            <div>
                              <div>Hello list<br>
                                <br>
                              </div>
                              I just set a VM like any other one here in
                              Proxmox 4.1 with more than 16 VM's running
                              smootlhy<br>
                              <br>
                            </div>
                            However, one of them (always has The
                            Rebel!), refused to go up.<br>
                          </div>
                          I get this error:<br>
                          <br>
                          Failed to create message: Input/output error<br>
                          <br>
                          TASK ERROR: start failed: command
                          '/usr/bin/systemd-run --scope --slice qemu
                          --unit 108 -p 'KillMode=none' -p
                          'CPUShares=1000' /usr/bin/kvm -id 108 -chardev
                          'socket,id=qmp,path=/var/run/qemu-server/108.qmp,server,nowait'

                          -mon 'chardev=qmp,mode=control' -vnc
                          unix:/var/run/qemu-server/108.vnc,x509,password
                          -pidfile /var/run/qemu-server/108.pid
                          -daemonize -smbios
                          'type=1,uuid=deb5b877-25ae-42db-913a-77815c88cc20'
                          -name LcomBPMAppServer -smp
                          '1,sockets=1,cores=1,maxcpus=1' -nodefaults
                          -boot 'menu=on,strict=on,reboot-timeout=1000'
                          -vga cirrus -cpu
                          Nehalem,+kvm_pv_unhalt,+kvm_pv_eoi,enforce -m
                          4096 -k pt-br -device
                          'pci-bridge,id=pci.2,chassis_nr=2,bus=pci.0,addr=0x1f'
                          -device
                          'pci-bridge,id=pci.1,chassis_nr=1,bus=pci.0,addr=0x1e'
                          -device
                          'piix3-usb-uhci,id=uhci,bus=pci.0,addr=0x1.0x2'
                          -device
                          'usb-tablet,id=tablet,bus=uhci.0,port=1'
                          -device
                          'virtio-balloon-pci,id=balloon0,bus=pci.0,addr=0x3'
                          -iscsi
                          'initiator-name=iqn.1993-08.org.debian:01:9a3690d7aafb'
                          -drive
                          'file=/storage/images/108/vm-108-disk-1.qcow2,if=none,id=drive-virtio0,format=qcow2,cache=none,aio=native,detect-zeroes=on'

                          -device
                          'virtio-blk-pci,drive=drive-virtio0,id=virtio0,bus=pci.0,addr=0xa,bootindex=100'

                          -drive
                          'if=none,id=drive-ide2,media=cdrom,aio=threads'
                          -device
                          'ide-cd,bus=ide.1,unit=0,drive=drive-ide2,id=ide2,bootindex=200'
                          -netdev
                          'type=tap,id=net0,ifname=tap108i0,script=/var/lib/qemu-server/pve-bridge,downscript=/var/lib/qemu-server/pve-bridgedown,vhost=on'

                          -device
                          'virtio-net-pci,mac=36:64:65:38:64:63,netdev=net0,bus=pci.0,addr=0x12,id=net0,bootindex=300''

                          failed: exit code 1<br>
                          <br>
                          <br>
                        </div>
                        Somebody¬† can help me with any assistance???<br>
                        <br>
                      </div>
                      Thanks a lot<br clear="all">
                      <div>
                        <div>
                          <div>
                            <div>
                              <div>
                                <div>
                                  <div><br>
                                    -- <br>
                                    <div>
                                      <div dir="ltr">
                                        <div>
                                          <div dir="ltr">
                                            <div>
                                              <div dir="ltr">
                                                <div>
                                                  <div dir="ltr">
                                                    <div>
                                                      <div dir="ltr">
                                                        <div>
                                                          <div dir="ltr">
                                                          <div>
                                                          <div dir="ltr">
                                                          <div><br>
                                                          </div>
                                                          <div>Gilberto
                                                          Ferreira<br>
                                                          <a href="tel:%2B55%20%2847%29%209676-7530" value="+554796767530" target="_blank">+55
                                                          (47) 9676-7530</a><br>
                                                          Skype:
                                                          gilberto.nunes36<br>
                                                          </div>
                                                          <br>
                                                          </div>
                                                          </div>
                                                          </div>
                                                        </div>
                                                      </div>
                                                    </div>
                                                  </div>
                                                </div>
                                              </div>
                                            </div>
                                          </div>
                                        </div>
                                      </div>
                                    </div>
                                  </div>
                                </div>
                              </div>
                            </div>
                          </div>
                        </div>
                      </div>
                    </div>
                    <br>
                    <fieldset></fieldset>
                    <br>
                  </div>
                </div>
                <pre>_______________________________________________
pve-user mailing list
<a href="mailto:pve-user@pve.proxmox.com" target="_blank">pve-user@pve.proxmox.com</a>
<a href="http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user" target="_blank">http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user</a>
</pre>
              </blockquote>
              <br>
            </div>
            <br>
            _______________________________________________<br>
            pve-user mailing list<br>
            <a href="mailto:pve-user@pve.proxmox.com" target="_blank">pve-user@pve.proxmox.com</a><br>
            <a href="http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user" rel="noreferrer" target="_blank">http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user</a><br>
            <br>
          </blockquote>
        </div>
        <br>
        <br clear="all">
        <br>
        -- <br>
        <div>
          <div dir="ltr">
            <div>
              <div dir="ltr">
                <div>
                  <div dir="ltr">
                    <div>
                      <div dir="ltr">
                        <div>
                          <div dir="ltr">
                            <div>
                              <div dir="ltr">
                                <div>
                                  <div dir="ltr">
                                    <div><br>
                                    </div>
                                    <div>Gilberto Ferreira<br>
                                      <a href="tel:%2B55%20%2847%29%209676-7530" value="+554796767530" target="_blank">+55 (47) 9676-7530</a><br>
                                      Skype: gilberto.nunes36<br>
                                    </div>
                                    <br>
                                  </div>
                                </div>
                              </div>
                            </div>
                          </div>
                        </div>
                      </div>
                    </div>
                  </div>
                </div>
              </div>
            </div>
          </div>
        </div>
      </div>
      <br>
      <fieldset></fieldset>
      <br>
      <pre>_______________________________________________
pve-user mailing list
<a href="mailto:pve-user@pve.proxmox.com" target="_blank">pve-user@pve.proxmox.com</a>
<a href="http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user" target="_blank">http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user</a>
</pre>
    </blockquote>
    <br>
  </div></div></div>

<br>_______________________________________________<br>
pve-user mailing list<br>
<a href="mailto:pve-user@pve.proxmox.com">pve-user@pve.proxmox.com</a><br>
<a href="http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user" rel="noreferrer" target="_blank">http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user</a><br>
<br></blockquote></div><br><br clear="all"><br>-- <br><div class="gmail_signature"><div dir="ltr"><div><div dir="ltr"><div><div dir="ltr"><div><div dir="ltr"><div><div dir="ltr"><div><div dir="ltr"><div><div dir="ltr"><div><br></div><div>Gilberto Ferreira<br>+55 (47) 9676-7530<br>Skype: gilberto.nunes36<br></div><br></div></div></div></div></div></div></div></div></div></div></div></div></div></div>
</div>