[PVE-User] PVE and Cisco Catalyst switched...

Marco Gaiarin gaio at sv.lnf.it
Wed Jul 14 18:19:23 CEST 2021


I'm a bit (ab)used to different switches brand, mostly HP/Aruba, but
now i've o work on cisco catalyst ones.

But i've a trouble...


I've to manage some little clusters of two servers, where the second
server is a little/backup one; primary server have a two gigabit link
bond, spare server only one link.

But for a sake of symmetry and mental health, i've defined in switches
two bond/trunk, and i was supposing that, as in HP, i can simply connect
only one port of the trunk.

But port led never get green, keep in amber color...


Catalyst side:

 interface range GigabitEthernet1/0/14, GigabitEthernet2/0/14
  switchport mode trunk
  channel-group 9 mode active
  exit
 interface port-channel 9
  description Trunk LAN Server 2
  switchport mode trunk
  switchport trunk allowed vlan 1,90,99
  exit

and PVE side:

 auto vmbr0
 iface vmbr0 inet static
	address 10.15.5.21/21
	gateway 10.15.0.1
	bridge-ports eno1
	bridge-stp off
	bridge-fd 0
	bridge-vlan-aware yes
	bridge-vids 2-4094

With this configuration, if i connect 'eno1' cable to port 14 (switch1
or switch2, it is the same), switch port led never get 'green'.


What i'm missing? Thanks.

-- 
dott. Marco Gaiarin				        GNUPG Key ID: 240A3D66
  Associazione ``La Nostra Famiglia''          http://www.lanostrafamiglia.it/
  Polo FVG   -   Via della Bontà, 7 - 33078   -   San Vito al Tagliamento (PN)
  marco.gaiarin(at)lanostrafamiglia.it   t +39-0434-842711   f +39-0434-842797

		Dona il 5 PER MILLE a LA NOSTRA FAMIGLIA!
      http://www.lanostrafamiglia.it/index.php/it/sostienici/5x1000
	(cf 00307430132, categoria ONLUS oppure RICERCA SANITARIA)



More information about the pve-user mailing list