[PVE-User] CT replication error

Fabian Ebner f.ebner at proxmox.com
Thu Sep 10 10:58:45 CEST 2020


Hi,
glad you were able to resolve the issue. Did you use 'purge' to remove 
the container? Doing that does not (yet) clean up the replicated volumes 
on the remote nodes. We're probably going to change that.

Am 09.09.20 um 20:11 schrieb Adam Weremczuk:
> Hi Fabian,
> 
> Yes, all replication use the same shared zfs storage.
> 
> Are you referring to /var/log/pve/replicate/102-0 file?
> 
> It seems to only hold information about the last run.
> 
> Anyway, my problem turned out to be the node2 still holding 
> zfs-pool/subvol-102-disk-0 of the previous container.
> 
> I had deleted the old container from the web GUI before creating a new 
> one in its place (id 102).
> 
> For some reason node2 still had the old disk. Once I rm'ed it from the 
> shell of node2 replication started working for CT-102.
> 
> Regards,
> Adam
> 
> On 09/09/2020 08:51, Fabian Ebner wrote:
>> Hi,
>> could you check the replication log itself? There might be more 
>> information there. Do the working replications use the same storages 
>> as the failing one?
>>
>> Am 03.09.20 um 14:56 schrieb Adam Weremczuk:
>>> Hi all,
>>>
>>> I have a dual host set up, PVE 6.2-6.
>>>
>>> All containers replicate fine except for 102 giving the following:
>>>
>>> Sep  3 13:49:00 node1 systemd[1]: Starting Proxmox VE replication 
>>> runner...
>>> Sep  3 13:49:02 node1 zed: eid=7290 class=history_event 
>>> pool_guid=0x33A69221E174DDE9
>>> Sep  3 13:49:03 node1 pvesr[6852]: send/receive failed, cleaning up 
>>> snapshot(s)..
>>> Sep  3 13:49:03 node1 pvesr[6852]: 102-0: got unexpected replication 
>>> job error - command 'set -o pipefail && pvesm export 
>>> zfs-pool:subvol-102-disk-0 zfs - -with-snapshots 1 -snapshot 
>>> __replicate_102-0_1599137341__ | /usr/bin/ssh -e none -o 
>>> 'BatchMode=yes' -o 'HostKeyAlias=node2' root at 192.168.100.2 -- pvesm 
>>> import zfs-pool:subvol-102-disk-0 zfs - -with-snapshots 1 
>>> -allow-rename 0' failed: exit code 255
>>> Sep  3 13:49:03 node1 zed: eid=7291 class=history_event 
>>> pool_guid=0x33A69221E174DDE9
>>>
>>> Any idea what the problem is and how to fix it?
>>>
>>> Regards,
>>> Adam
>>>
>>>
>>> _______________________________________________
>>> pve-user mailing list
>>> pve-user at lists.proxmox.com
>>> https://lists.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user
>>
>>
>> _______________________________________________
>> pve-user mailing list
>> pve-user at lists.proxmox.com
>> https://lists.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user
> 
> _______________________________________________
> pve-user mailing list
> pve-user at lists.proxmox.com
> https://lists.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user




More information about the pve-user mailing list