[PVE-User] LVM over ISCSI issue

Yannis Milios yannis.milios at gmail.com
Wed Aug 12 11:51:47 CEST 2020


The fact that it was successful at least once with the discard option
disabled is a progress in my opinion. Did you ever have a successful clone
job with discard enabled ?

Also, the error seems to be different in each case...

with discard enabled:
qemu-img: error while writing at byte 1990201344:* Input/output error*

with discard disabled: qemu-img: error while writing at byte
2147483136: *Device
or resource busy*

Can you check also in dmesg for any clues during each case ?
Also, when was the last time this was working without issues ? any changes
both on PVE and NAS side after that ?

Y.


On Wed, 12 Aug 2020 at 09:12, Amin Vakil via pve-user <
pve-user at lists.proxmox.com> wrote:

>
>
>
> ---------- Forwarded message ----------
> From: Amin Vakil <info at aminvakil.com>
> To: pve-user at lists.proxmox.com
> Cc:
> Bcc:
> Date: Wed, 12 Aug 2020 12:42:10 +0430
> Subject: [PVE-User] LVM over ISCSI issue
> No difference, totally random.
>
> Also here are the logs of clones in case I'm missing something.
>
> Error, discard enabled: http://ix.io/2tXB
> OK, discard disabled: http://ix.io/2tXC
> Error, discard disabled: http://ix.io/2tXD
>
> > Just out of curiosity, can you temporarily disable discard support on
> > the
> > target VM disk to see if that will make a difference?
>
>
>
>
> ---------- Forwarded message ----------
> From: Amin Vakil via pve-user <pve-user at lists.proxmox.com>
> To: pve-user at lists.proxmox.com
> Cc: Amin Vakil <info at aminvakil.com>
> Bcc:
> Date: Wed, 12 Aug 2020 12:42:10 +0430
> Subject: [PVE-User] LVM over ISCSI issue
> _______________________________________________
> pve-user mailing list
> pve-user at lists.proxmox.com
> https://lists.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user
>


More information about the pve-user mailing list