[PVE-User] Web interface issues with latest PVE

Sonam Namgyel sysadmin at tashicell.com
Sun Apr 5 19:21:36 CEST 2020


Dear all,

Thank you for the help. All the problem was indeed solved after updating 
the repository to *pve-no-subscription* (don't know why I missed this 
important documentation).  Thank you once again for all the help. I will 
come again with another simple problems. I hope you all will help me get 
Proxmoxing DONE!

Cheers.

Sonam


On 4/5/20 8:25 PM, Alexandre DERUMIER wrote:
>>> Unfortunately I can't remember the exact time this happened it was
>>> something like 3 or 4 weeks ago, I've updated since then but as all
>>> servers are in production right now, I can't test and verify if it's
>>> been fixed or not.
> Ok, no problem. I has been able to reproduce it. It was indeed when the config
> has an extra space  after the ip address or the netmask in /etc/network/interfaces.
> (Maybe did you have wrote it manually before ?)
>
> I have send a patch to pve-devel mailing to fix the parsing.
>
> ----- Mail original -----
> De: "Amin Vakil" <info at aminvakil.com>
> À: "proxmoxve" <pve-user at pve.proxmox.com>
> Cc: "aderumier" <aderumier at odiso.com>
> Envoyé: Samedi 4 Avril 2020 19:02:31
> Objet: Re: [PVE-User] Web interface issues with latest PVE
>
>> @Amin
>>>> I have installed the latest Proxmox VE 6.1-2 and when modifying? network
>>>> information from web, the prefix (netmask) is slashed off from old
>>>> interface config irrespective of whether I specify CIDR or not. And
>>>> then, I cannot create cluster from web GUI with link0 address in
>>>> dropdown if IP address has prefix (/cidr). I had to create it from CLI.
>>> I faced this problem two weeks ago and ended up configuring it from ssh
>>> as well.
>>>
>>>
>> Do you have updated to last version ? They was a small bug when new cidr format for address has been introduced,
>> and fixed some days later.
>>
> Unfortunately I can't remember the exact time this happened it was
> something like 3 or 4 weeks ago, I've updated since then but as all
> servers are in production right now, I can't test and verify if it's
> been fixed or not.
>
> I know it should be fixed, but it was not a big problem as it's supposed
> to be configured one time only in most cases and it could be fixed from
> console in the time of problem from GUI too.
>
> _______________________________________________
> pve-user mailing list
> pve-user at pve.proxmox.com
> https://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user


More information about the pve-user mailing list