[PVE-User] PVE 5.4 and Intel ixgbe

Gilberto Nunes gilberto.nunes32 at gmail.com
Mon Jul 29 15:54:47 CEST 2019


Yep!
The customer (after a long discussion! Customer stubborn!) he changed
from CISCO to INTEL SPF+ and everything works fine!

Thanks
---
Gilberto Nunes Ferreira

(47) 3025-5907
(47) 99676-7530 - Whatsapp / Telegram

Skype: gilberto.nunes36



Em seg, 29 de jul de 2019 às 09:29, Immo Wetzel
<immo.wetzel at adtran.com> escreveu:
>
> Yes you point to the right corner.
> The SFP+ must be an intel one for the Intel Corporation 82599ES 10-Gigabit SFI/SFP+ Network Connection card. Even some Finisars are right labled but not officialy supported.
> Check with FS.com or other supplier if you find a suitable SFP+ for your setup.
>
> Immo
>
> This message has been classified General Business by Immo Wetzel on Montag, 29. Juli 2019 at 14:27:10.
>
> From: pve-user [mailto:pve-user-bounces at pve.proxmox.com] On Behalf Of Gilberto Nunes
> Sent: Wednesday, July 17, 2019 8:06 PM
> To: PVE User List
> Subject: Re: [PVE-User] PVE 5.4 and Intel ixgbe
>
> So here the scenario...
> The customer (which is in other city, far away from my current localtion!)
> has the Intel Corporation 82599ES 10-Gigabit SFI/SFP+ Network Connection
> but the GBIC is CISCO and the DAC cable is Mikrotik...
> Should CISCO GBIC incompatible with Intel card?? Or maybe the DAC cable
> from Mikrotik??
> ---
> Gilberto Nunes Ferreira
>
> (47) 3025-5907
> (47) 99676-7530 - Whatsapp / Telegram
>
> Skype: gilberto.nunes36
>
>
>
>
>
> Em qua, 17 de jul de 2019 às 14:53, Gilberto Nunes <
> gilberto.nunes32 at gmail.com> escreveu:
>
> > I am not sure about it, because now, after a fresh installation, even de
> > enp4sf0 appears...
> > This is so frustrated!
> >
> >
> > ---
> > Gilberto Nunes Ferreira
> >
> > (47) 3025-5907
> > (47) 99676-7530 - Whatsapp / Telegram
> >
> > Skype: gilberto.nunes36
> >
> >
> >
> >
> >
> > Em qua, 17 de jul de 2019 às 14:45, Alex Chekholko via pve-user <
> > pve-user at pve.proxmox.com> escreveu:
> >
> >>
> >>
> >>
> >> ---------- Forwarded message ----------
> >> From: Alex Chekholko <alex at calicolabs.com>
> >> To: PVE User List <pve-user at pve.proxmox.com>
> >> Cc:
> >> Bcc:
> >> Date: Wed, 17 Jul 2019 10:44:07 -0700
> >> Subject: Re: [PVE-User] PVE 5.4 and Intel ixgbe
> >> You can try 'modinfo ixgbe' to query your actual installed version to see
> >> all the parameters it knows about.
> >>
> >> I see on one of my hosts
> >> # modinfo ixgbe
> >> filename:
> >>
> >> /lib/modules/4.15.0-54-generic/kernel/drivers/net/ethernet/intel/ixgbe/ixgbe.ko
> >> version: 5.1.0-k
> >> ...
> >> parm: allow_unsupported_sfp:Allow unsupported and untested SFP+
> >> modules on 82599-based adapters (uint)
> >>
> >> And you can check the exact release notes for your version to see the
> >> allowed values for that parameter.
> >>
> >> IME, you may have some kind of incompable cable/optic anyway; see if you
> >> can try a different one.
> >>
> >> Regards,
> >> Alex
> >>
> >> On Wed, Jul 17, 2019 at 9:33 AM Gilberto Nunes <
> >> gilberto.nunes32 at gmail.com>
> >> wrote:
> >>
> >> > Hi there everybody!
> >> >
> >> > I have installed PVE 5.4 and try to up ixgbe driver for Intel 10GB
> >> SFI/SPF+
> >> > NIC...
> >> >
> >> > I already do ixgbe-options.conf with
> >> >
> >> > options ixgbe allow_unsupported_sfp=1
> >> >
> >> > But when try to load the module I still get this error:
> >> >
> >> > [ 170.008236] ixgbe 0000:05:00.0: failed to load because an unsupported
> >> > SFP+ or QSFP module type was detected.
> >> >
> >> > [ 170.008262] ixgbe 0000:05:00.0: Reload the driver after installing a
> >> > supported module.
> >> >
> >> > [ 170.022268] ixgbe 0000:05:00.1: failed to load because an unsupported
> >> > SFP+ or QSFP module type was detected.
> >> >
> >> > [ 170.022291] ixgbe 0000:05:00.1: Reload the driver after installing a
> >> > supported module.
> >> >
> >> > I already try to compile Intel module from scratch, but seems to failed
> >> > too!
> >> >
> >> > Thanks for any help!
> >> >
> >> > lspci
> >> >
> >> > 08:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82599ES 10-Gigabit
> >> SFI/SFP+
> >> > Network Connection (rev 01)
> >> > 08:00.1 Ethernet controller: Intel Corporation 82599ES 10-Gigabit
> >> SFI/SFP+
> >> > Network Connection (rev 01)
> >> >
> >> >
> >> > pveversion
> >> >
> >> > pve-manager/5.4-11/6df3d8d0 (running kernel: 4.15.18-18-pve)
> >> > ---
> >> > Gilberto Nunes Ferreira
> >> >
> >> > (47) 3025-5907
> >> > (47) 99676-7530 - Whatsapp / Telegram
> >> >
> >> > Skype: gilberto.nunes36
> >> > _______________________________________________
> >> > pve-user mailing list
> >> > pve-user at pve.proxmox.com
> >> > https://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user<https://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user>
> >> >
> >>
> >>
> >>
> >> ---------- Forwarded message ----------
> >> From: Alex Chekholko via pve-user <pve-user at pve.proxmox.com>
> >> To: PVE User List <pve-user at pve.proxmox.com>
> >> Cc: Alex Chekholko <alex at calicolabs.com>
> >> Bcc:
> >> Date: Wed, 17 Jul 2019 10:44:07 -0700
> >> Subject: Re: [PVE-User] PVE 5.4 and Intel ixgbe
> >> _______________________________________________
> >> pve-user mailing list
> >> pve-user at pve.proxmox.com
> >> https://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user<https://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user>
> >>
> >
> _______________________________________________
> pve-user mailing list
> pve-user at pve.proxmox.com
> https://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user<https://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user>
> _______________________________________________
> pve-user mailing list
> pve-user at pve.proxmox.com
> https://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user


More information about the pve-user mailing list