[PVE-User] Ubuntu 14.04 boot fail on PVE 5.3-7

MichaƂ Szamocki mszamocki at cirrus.pl
Tue Jan 15 06:50:53 CET 2019


Hello,

since weekend I have problems with LXC containers (upstart based) booting on Proxmox 5.3-7. Today I have created new container and after starting it only few upstart processes are running:
root at ubuntu14:~# ps ax
  PID TTY      STAT   TIME COMMAND
    1 ?        Ss     0:00 /sbin/init
   37 ?        S      0:00 @sbin/plymouthd --mode=boot --attach-to-session
   39 ?        Ss     0:00 plymouth-upstart-bridge
   47 ?        S      0:00 mountall --daemon
  283 ?        S      0:00 upstart-socket-bridge --daemon
 1445 ?        Ss     0:00 /bin/bash
 1481 ?        R+     0:00 ps ax
root at ubuntu14:~# ifconfig 
lo        Link encap:Local Loopback  
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:65536  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)


After switching to runlevel 2 container continues to boot:
root at ubuntu14:~# ifup eth0; telinit 2
root at ubuntu14:~# ps ax; ifconfig 
  PID TTY      STAT   TIME COMMAND
    1 ?        Ss     0:00 /sbin/init
   47 ?        S      0:00 mountall --daemon
  283 ?        S      0:00 upstart-socket-bridge --daemon
 1445 ?        Ss     0:00 /bin/bash
 1550 ?        Ss     0:00 /usr/sbin/sshd -D
 1559 ?        S      0:00 /bin/sh /etc/network/if-up.d/ntpdate
 1562 ?        S      0:00 lockfile-create /var/lock/ntpdate-ifup
 1569 ?        Ss     0:00 cron
 1585 ?        Ss     0:00 /usr/sbin/irqbalance
 1687 ?        Ss     0:00 /usr/lib/postfix/master
 1691 ?        S      0:00 pickup -l -t unix -u -c
 1692 ?        S      0:00 qmgr -l -t unix -u
 1708 ?        S      0:00 /bin/sh /etc/init.d/ondemand background
 1714 ?        S      0:00 sleep 60
 1716 console  Ss+    0:00 /sbin/getty -8 38400 console
 1718 lxc/tty2 Ss+    0:00 /sbin/getty -8 38400 tty2
 1719 lxc/tty1 Ss+    0:00 /sbin/getty -8 38400 tty1
 1734 ?        R+     0:00 ps ax
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 6a:f7:05:0c:43:a4  
          inet addr:192.168.xxx.239  Bcast:192.168.xxx.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::68f7:5ff:fe0c:43a4/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:36 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:29 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:3647 (3.6 KB)  TX bytes:2342 (2.3 KB)

lo        Link encap:Local Loopback  
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:65536  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)

What can I do to have fully booted container without runlevel switching?

BR,
Michal Szamocki
Cirrus


More information about the pve-user mailing list