[PVE-User] troubles creating a cluster

Gilberto Nunes gilberto.nunes32 at gmail.com
Tue Oct 30 15:54:16 CET 2018


HOw about /etc/hosts file?
Remember that Proxmox need to know about his IP and hostname correctly, in
order to start CRM accordingly
---
Gilberto Nunes Ferreira

(47) 3025-5907
(47) 99676-7530 - Whatsapp / Telegram

Skype: gilberto.nunes36





Em ter, 30 de out de 2018 às 11:47, Adam Weremczuk <adamw at matrixscience.com>
escreveu:

> Yes, I have 3 nodes (2 x Lenovo servers + a VM) all on the same LAN with
> static IPv4 addresses.
> They can happily ping each other and Proxmox web GUI looks ok on all 3.
> No IPv6 in use.
>
> "Systemctl status pve-cluster.service" looks clean on the other nodes
> but on this troublesome one returns:
>
> Active: active (running)
> (...)
> Oct 30 14:17:10 lion pmxcfs[18003]: [dcdb] crit: can't initialize service
> Oct 30 14:17:10 lion pmxcfs[18003]: [status] crit: cpg_initialize failed: 2
> Oct 30 14:17:10 lion pmxcfs[18003]: [status] crit: can't initialize service
>
>
> On 30/10/18 14:38, Gilberto Nunes wrote:
> > Hi
> >
> > It's seems to be a problem with the network connection between the
> servers.
> > They can ping each others?
> > Is this a separated network, isolated from you LAN Network?
> >
> > ---
> > Gilberto Nunes Ferreira
> >
> > (47) 3025-5907
> > (47) 99676-7530 - Whatsapp / Telegram
> >
> > Skype: gilberto.nunes36
> >
> >
> >
> >
> >
> > Em ter, 30 de out de 2018 às 11:36, Adam Weremczuk <
> adamw at matrixscience.com>
> > escreveu:
> >
> >> Hi all,
> >>
> >> My errors:
> >>
> >> Connection error 500: RPCEnvironment init request failed: Unable to load
> >> access control list: Connection refused
> >>
> >> Oct 30 14:17:06 lion pveproxy[14464]: ipcc_send_rec[1] failed:
> >> Connection refused
> >> Oct 30 14:17:06 lion pveproxy[14464]: ipcc_send_rec[2] failed:
> >> Connection refused
> >> Oct 30 14:17:06 lion pveproxy[14464]: ipcc_send_rec[3] failed:
> >> Connection refused
> >> Oct 30 14:17:06 lion pvesr[17960]: ipcc_send_rec[1] failed: Connection
> >> refused
> >> Oct 30 14:17:06 lion pvesr[17960]: ipcc_send_rec[2] failed: Connection
> >> refused
> >> Oct 30 14:17:06 lion pvesr[17960]: ipcc_send_rec[3] failed: Connection
> >> refused
> >> Oct 30 14:17:06 lion pvesr[17960]: Unable to load access control list:
> >> Connection refused
> >> Oct 30 14:17:06 lion systemd[1]: pvesr.service: Main process exited,
> >> code=exited, status=111/n/a
> >> Oct 30 14:17:06 lion systemd[1]: Failed to start Proxmox VE replication
> >> runner.
> >> Oct 30 14:17:06 lion systemd[1]: pvesr.service: Unit entered failed
> state.
> >> Oct 30 14:17:06 lion systemd[1]: pvesr.service: Failed with result
> >> 'exit-code'.
> >> Oct 30 14:17:07 lion pveproxy[17194]: ipcc_send_rec[1] failed:
> >> Connection refused
> >> Oct 30 14:17:07 lion pveproxy[17194]: ipcc_send_rec[2] failed:
> >> Connection refused
> >> Oct 30 14:17:07 lion pveproxy[17194]: ipcc_send_rec[3] failed:
> >> Connection refused
> >> Oct 30 14:17:07 lion ntpd[1700]: Soliciting pool server
> 2001:4860:4806:8::
> >> Oct 30 14:17:07 lion pve-ha-lrm[1980]: updating service status from
> >> manager failed: Connection refused
> >> Oct 30 14:17:08 lion pveproxy[17194]: ipcc_send_rec[1] failed:
> >> Connection refused
> >> Oct 30 14:17:08 lion pveproxy[17194]: ipcc_send_rec[2] failed:
> >> Connection refused
> >> Oct 30 14:17:08 lion pveproxy[17194]: ipcc_send_rec[3] failed:
> >> Connection refused
> >> Oct 30 14:17:08 lion pvestatd[1879]: ipcc_send_rec[1] failed: Connection
> >> refused
> >> Oct 30 14:17:08 lion pvestatd[1879]: ipcc_send_rec[2] failed: Connection
> >> refused
> >> Oct 30 14:17:08 lion pvestatd[1879]: ipcc_send_rec[3] failed: Connection
> >> refused
> >> Oct 30 14:17:08 lion pvestatd[1879]: ipcc_send_rec[4] failed: Connection
> >> refused
> >> Oct 30 14:17:08 lion pvestatd[1879]: status update error: Connection
> >> refused
> >> Oct 30 14:17:09 lion pveproxy[17194]: ipcc_send_rec[1] failed:
> >> Connection refused
> >> Oct 30 14:17:09 lion pveproxy[17194]: ipcc_send_rec[2] failed:
> >> Connection refused
> >> Oct 30 14:17:09 lion pveproxy[17194]: ipcc_send_rec[3] failed:
> >> Connection refused
> >> Oct 30 14:17:10 lion pveproxy[17194]: ipcc_send_rec[1] failed:
> >> Connection refused
> >> Oct 30 14:17:10 lion pveproxy[17194]: ipcc_send_rec[2] failed:
> >> Connection refused
> >> Oct 30 14:17:10 lion pveproxy[17194]: ipcc_send_rec[3] failed:
> >> Connection refused
> >> Oct 30 14:17:10 lion systemd[1]: pve-cluster.service: State
> >> 'stop-sigterm' timed out. Killing.
> >> Oct 30 14:17:10 lion systemd[1]: pve-cluster.service: Killing process
> >> 1813 (pmxcfs) with signal SIGKILL.
> >> Oct 30 14:17:10 lion systemd[1]: pve-cluster.service: Main process
> >> exited, code=killed, status=9/KILL
> >> Oct 30 14:17:10 lion systemd[1]: Stopped The Proxmox VE cluster
> filesystem.
> >> Oct 30 14:17:10 lion systemd[1]: pve-cluster.service: Unit entered
> >> failed state.
> >> Oct 30 14:17:10 lion systemd[1]: pve-cluster.service: Failed with result
> >> 'timeout'.
> >>
> >> System info:
> >>
> >> pveversion -v
> >> proxmox-ve: 5.2-2 (running kernel: 4.15.17-1-pve)
> >> pve-manager: 5.2-10 (running version: 5.2-10/6f892b40)
> >> pve-kernel-4.15: 5.2-1
> >> pve-kernel-4.15.17-1-pve: 4.15.17-9
> >> corosync: 2.4.2-pve5
> >> criu: 2.11.1-1~bpo90
> >> glusterfs-client: 3.8.8-1
> >> ksm-control-daemon: 1.2-2
> >> libjs-extjs: 6.0.1-2
> >> libpve-access-control: 5.0-8
> >> libpve-apiclient-perl: 2.0-5
> >> libpve-common-perl: 5.0-40
> >> libpve-guest-common-perl: 2.0-18
> >> libpve-http-server-perl: 2.0-11
> >> libpve-storage-perl: 5.0-23
> >> libqb0: 1.0.1-1
> >> lvm2: 2.02.168-pve6
> >> lxc-pve: 3.0.2+pve1-3
> >> lxcfs: 3.0.2-2
> >> novnc-pve: 1.0.0-2
> >> proxmox-widget-toolkit: 1.0-20
> >> pve-cluster: 5.0-30
> >> pve-container: 2.0-23
> >> pve-docs: 5.2-8
> >> pve-firewall: 3.0-14
> >> pve-firmware: 2.0-5
> >> pve-ha-manager: 2.0-5
> >> pve-i18n: 1.0-6
> >> pve-libspice-server1: 0.12.8-3
> >> pve-qemu-kvm: 2.11.1-5
> >> pve-xtermjs: 1.0-5
> >> qemu-server: 5.0-38
> >> smartmontools: 6.5+svn4324-1
> >> spiceterm: 3.0-5
> >> vncterm: 1.5-3
> >> zfsutils-linux: 0.7.11-pve1~bpo1
> >>
> >> Any idea what's wrong with my (fresh and default) installation?
> >>
> >> Thanks,
> >> Adam
> >>
> >> _______________________________________________
> >> pve-user mailing list
> >> pve-user at pve.proxmox.com
> >> https://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user
> >>
> > _______________________________________________
> > pve-user mailing list
> > pve-user at pve.proxmox.com
> > https://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user
>
>


More information about the pve-user mailing list