[PVE-User] Can I get some assistance with installing proxmox on Dell Poweredge R815 servers

lemonnierk at ulrar.net lemonnierk at ulrar.net
Fri May 25 22:28:47 CEST 2018


Ah, neat. I have no idea how to use this, but I'll forward this to our
ansible guys, we do spend a lot of time making clusters by hand so that
might help, thanks !

On Fri, May 25, 2018 at 01:23:54PM -0700, Musee Ullah wrote:
> If you use Ansible in house, you might also want to check out this role to save some management
> headache:
> 
> https://galaxy.ansible.com/lae/proxmox/
> 
> (provided you either don't have that driver (?) issue on bare debian 9 or figure it out)
> 
> -- 
> Musee Ullah <lae at lae.is>
> 
> 2018-05-25 (金) の 21:13 +0100 に lemonnierk at ulrar.net さんは書きました:
> > Yeah, I'd advise just installing regular debian and adding the
> > proxmox repo on top : works like a charm. The debian installer is way
> > easier for basically anything but the most simple setups, I find.
> > 
> > On Fri, May 25, 2018 at 12:36:02PM -0700, Alex Chekholko wrote:
> > > I don't know the answer off the top of my head but it would help you to
> > > expand your search to just any Debian installation on that hardware, as
> > > "proxmox" is just a specific variant of Debian. You can also try a Debian
> > > installation yourself on those hosts.
> > > 
> > > On Fri, May 25, 2018 at 12:34 PM Pina, Bruce <BPina at bahakel.com> wrote:
> > > 
> > > > We are evaluating Proxmox as a replacement for our Citrix Xenserver
> > > > environment. So far we've been pleased with what we have seen on the test
> > > > system we built out using 2 Dell Poweredge R715 servers. The problem we are
> > > > running into is when attempting to install proxmox on one of the Poweredge
> > > > R815 servers that make up the bulk of our Xenserver infrastructure. We
> > > > currently have a dozen of these servers in house, and having to replace
> > > > them would be beyond what our budget can manage. The issue with installing
> > > > on the R815 has to do with the proxmox installation process not detecting
> > > > RAID arrays configured on the Perc H700 embedded RAID controllers that are
> > > > in the machines. I have seen from some research online that there are other
> > > > people who have apparently successfully installed proxmox on the R815 using
> > > > the H700, but I have not been able to learn how they pulled it off. Can
> > > > someone please provide some guidance in this matter as we feel that this
> > > > minor stumbling block is keeping us from a successful displacement of
> > > > Xenserver by Proxmox. Thank you.
> > > > 
> > > > Bruce Pina
> > > > Corporate IT Manager
> > > > Bahakel Communications Ltd.
> > > > bpina at bahakel.com<mailto:bpina at bahakel.com>
> > > > 704-632-7280
> > > > 
> > > > _______________________________________________
> > > > pve-user mailing list
> > > > pve-user at pve.proxmox.com
> > > > https://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user
> > > > 
> > > 
> > > _______________________________________________
> > > pve-user mailing list
> > > pve-user at pve.proxmox.com
> > > https://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user
> > 
> > 



> _______________________________________________
> pve-user mailing list
> pve-user at pve.proxmox.com
> https://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user


-- 
PGP Fingerprint : 0x624E42C734DAC346


More information about the pve-user mailing list