[PVE-User] Network Interface Card Passthroug

Dominik Csapak d.csapak at proxmox.com
Mon Mar 5 09:39:08 CET 2018


you should verify that iommu grouping is correct and works, e.g. with 
this script (courtesy of the arch linux wiki)

----8<-----
#!/bin/bash
shopt -s nullglob
for d in /sys/kernel/iommu_groups/*/devices/*; do
     n=${d#*/iommu_groups/*}; n=${n%%/*}
     printf 'IOMMU Group %s ' "$n"
     lspci -nns "${d##*/}"
done;
---->8-----

also verify that vt-d is activated in the bios

On 03/02/2018 06:06 PM, Gilberto Nunes wrote:
> pve02:~# cat /proc/cmdline
> BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.13.13-6-pve root=/dev/mapper/pve-root ro quiet
> intel_iommu=on,iommu=pt,igfx_off,pass-through pci-stub.ids=dd01:0003
> pve02:~# cat /etc/pve/qemu-server/100.conf
> boot: dcn
> bootdisk: scsi0
> cores: 1
> machine: q35
> hostpci0: 00:04.0
> ide2: local:iso/mini-bionic-net-install.iso,media=cdrom
> kvm: 0
> memory: 512
> name: VMTESTE
> net0: virtio=4E:DA:E3:90:AA:AC,bridge=vmbr0
> numa: 0
> ostype: l26
> scsi0: local-lvm:vm-100-disk-1,size=8G
> scsihw: virtio-scsi-pci
> smbios1: uuid=67dc9730-f0b5-4bc1-a99f-52253ef18903
> sockets: 1
> pve02:~# qm start 100
> Cannot open iommu_group: No such file or directory
> 
> Where am I wrong???
> 
> ---
> Gilberto Nunes Ferreira
> 
> (47) 3025-5907
> (47) 99676-7530 - Whatsapp / Telegram
> 
> Skype: gilberto.nunes36
> _______________________________________________
> pve-user mailing list
> pve-user at pve.proxmox.com
> https://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user
> 




More information about the pve-user mailing list