[PVE-User] PVE 5.1 - Intel <-> AMD migration crash with Debian 9

Harald Leithner leithner at itronic.at
Wed Feb 7 15:32:01 CET 2018


Hi,

we have the same problem with Debian 9 VMs, Debian 8 VMs migration is fine.

After testing with only 1 core, as you suggested, migration works good.

We also upgraded to the latest Debian Kernel, I think it's 4.14.7, with 
this version it seams to migrate stable between amd Opteron and Intel 
Broadwell.

bye

Harald

Am 07.02.2018 um 09:33 schrieb Eneko Lacunza:
> 
> https://bugzilla.proxmox.com/show_bug.cgi?id=1660
> 
> El 07/02/18 a las 09:22, Eneko Lacunza escribió:
>> Hi,
>>
>> I finally reproduced the problem with a Ubuntu 14.04.2 LTS VM, so not 
>> a Debian 9-only problem.
>>
>> Is there anything I to report this bug to Proxmox/upstream?
>>
>> El 06/02/18 a las 12:07, Eneko Lacunza escribió:
>>> Hi all,
>>>
>>> El 02/02/18 a las 13:21, Eneko Lacunza escribió:
>>>>
>>>>>> Eneko Lacunza <elacunza at binovo.es> hat am 2. Februar 2018 um 10:14 
>>>>>> geschrieben:
>>>>>> proxmox-ve: 5.1-35 (running kernel: 4.13.13-4-pve)
>>>>> This kernel produced a lot of crashes (especially on windows), even 
>>>>> without any migrations.
>>>>>
>>>>> Please retest with latest kernel.
>>>> Just updated the cluster:
>>>> # pveversion -v
>>>> proxmox-ve: 5.1-38 (running kernel: 4.13.13-5-pve)
>>> [...]
>>>> The reported VM has migrated well for now, but I have seen a similar 
>>>> crash with another two Debian 9 VMs this time. Other VMs and 
>>>> SO/distros continue to work well, maybe there's a problem in guest 
>>>> kernel. I continue to get crashes after Intel<>AMD migrations, 
>>>> Intel<->Intel migrations work without issue (done ten's of them 
>>>> during cluster upgrade).
>>>>
>>> Seems that only Debian 9 VMs with more than 1 cores are affected by 
>>> this problem. All 3 VMs had 2 or 4 cores. I changed the original 
>>> reported VM to 1 core, and seems not to crash now. NUMA is not enabled.
>>>
>>> I tried with previous Debian kernel (VMs are running now 
>>> 4.9.0-5-amd64, previous is 4.9.0-4-amd64); and it crashes too.
>>>
>>> I tried with a Ubuntu 14.04.02 LTS with 2 cores, but I'm unable to 
>>> reproduce the problem. Windows VMs also really seem unaffected.
>>>
>>> Shall I report this to Debian kernel team?
>>>
>>> Thanks a lot
>>> Eneko
>>>
>>
> 

-- 
Harald Leithner

ITronic
Wiedner Hauptstraße 120/5.1, 1050 Wien, Austria
Tel: +43-1-545 0 604
Mobil: +43-699-123 78 4 78
Mail: leithner at itronic.at | itronic.at


More information about the pve-user mailing list