[PVE-User] Container problem

Thomas Lamprecht t.lamprecht at proxmox.com
Tue Dec 4 10:41:26 CET 2018


On 12/4/18 10:27 AM, lord_Niedzwiedz wrote:
> root at hayne:~# systemctl start pve-container at 108
> Job for pve-container at 108.service failed because the control process exited with error code.
> See "systemctl status pve-container at 108.service" and "journalctl -xe" for details.
>
> root at hayne:~# systemctl status pve-container at 108.service
> ‚óŹ pve-container at 108.service - PVE LXC Container: 108
>    Loaded: loaded (/lib/systemd/system/pve-container at .service; static; vendor preset: enabled)
>    Active: failed (Result: exit-code) since Tue 2018-12-04 10:25:45 CET; 12s ago
>      Docs: man:lxc-start
>            man:lxc
>            man:pct
>   Process: 9268 ExecStart=/usr/bin/lxc-start -n 108 (code=exited, status=1/FAILURE)
>
> Dec 04 10:25:44 hayne systemd[1]: Starting PVE LXC Container: 108...
> Dec 04 10:25:45 hayne systemd[1]: pve-container at 108.service: Control process exited, code=exited status=1
> Dec 04 10:25:45 hayne systemd[1]: Failed to start PVE LXC Container: 108.
> Dec 04 10:25:45 hayne systemd[1]: pve-container at 108.service: Unit entered failed state.
> Dec 04 10:25:45 hayne systemd[1]: pve-container at 108.service: Failed with result 'exit-code'.
>


How about at least some minimal context and more telling logs? ^^

# lxc-start -n 108 -l DEBUG -o ct108-start.log

optionally add the "-F" flag to start the CT in foreground..

cheers,
Thomas





More information about the pve-user mailing list