[PVE-User] windows 2008 enterprise with uefi

lists lists at merit.unu.edu
Tue Aug 28 10:38:13 CEST 2018


Hi,

yes :-) ("press any key to boot the windows dvd" or something like that)

The "windows is loading files..." progress bar appears, and goes full, 
and then it just stops progressing. (and I waited many hours)

MJ

On 28-8-2018 10:21, Yannis Milios wrote:
> Did you interrupt the boot process on the VM by pressing ESC, in order to
> select the DVD drive as the boot device ?
> 
> 
> 
> On Tue, 28 Aug 2018 at 09:09, lists <lists at merit.unu.edu> wrote:
> 
>> Hi,
>>
>> I am trying to move a physical windows 2008 enterprise uefi installation
>> (Version 6.0.6002 Service Pack 2 Build 6002) into proxmox, and I'm
>> getting nowhere.
>>
>> Tried all kinds of approaches, and this was my latest attempt:
>>
>> Creating a full system backup using windows backup, and then boot the
>> windows install iso in proxmox, to perform a system restore from this
>> backup into proxmox.
>>
>> But as soon as I enable uefi in my proxmox VM config, the windows iso no
>> longer boots. However, the physical server IS this same OS in uefi mode,
>> the combination should work, I guess.
>>
>> Anyone with a tip or a tric..?
>>
>> This is proxmox 4.4-20, so it's a bit older. I could try it on a fresh
>> new proxmox 5.2 install, but first I wanted to ask here.
>>
>> Anyone?
>>
>> MJ
>> _______________________________________________
>> pve-user mailing list
>> pve-user at pve.proxmox.com
>> https://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user
>>


More information about the pve-user mailing list