[PVE-User] OpenBSD problems (freezing console, lots of time drift) on Proxmox 5.0

Wolfgang Link w.link at proxmox.com
Fri Sep 22 14:11:35 CEST 2017


It looks like a kernel problem.
Not sure what exactly is the problem, but every kernel(mainline and ubuntu) larger 4.10 will trigger this behavior on some HW.
Debugging take some time.
I will report the result in this forum thread.

https://forum.proxmox.com/threads/openbsd-6-1-guest-h%C3%A4ngt.36903/#post-181872

> Alex Bihlmaier <thalunil at kallisti.at> hat am 22. September 2017 um 13:29 geschrieben:
>
>
> Hi - after upgrading several Proxmox setups from
> version 4.4 to 5.0 (currently 5.0-31) i have problems
> with VMs running OpenBSD (version 6.1).
>
> phenomens i encounter are:
> * reboot / shutdown on the console is not working properly.
> it results in a console freeze and 100% load on a single cpu core
> * time sleep 1 should result in a total runtime of 1 second.
> Actually on one host it gives me this:
> "sleep 1 0.00s user 0.00s system 0% cpu 17.486 total"
> * ntpd is unable to keep up with a local time drift (only on one
> Intel i7 Host, another Xeon Proxmox host does not suffer from this
> issue) and the guest clock is drifting more and more away from the
> real clock
>
> interesting to note: after deactivating the system console on the
> VGA/NoVNC and switching to a serial console the above phenomens are
> fixed and the OpenBSD guest is running smoothly like with Proxmox VE
> 4.4.
>
> switching from VGA system console to serial system console:
>
> /etc/boot.conf
> set tty com0
>
>
> Anyone with similar issue? Maybe time for a bug submission to the
> developers.
>
>
> cheers
> Alex
> _______________________________________________
> pve-user mailing list
> pve-user at pve.proxmox.com
> https://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user



More information about the pve-user mailing list