[PVE-User] VM shutdown after move disk

lemonnierk at ulrar.net lemonnierk at ulrar.net
Tue Oct 24 14:01:16 CEST 2017


Hi,

Yes, that's a very old bug, but unfortunatly no one seems to see it as
such so it was never fixed.
Never found a solution, but since we always have HA enabled the vm just
restarts on it's own so it never bothered me that much. If you do find
out how to avoid that, I'll be very interested to hear about it !

I don't know if glusterfs is the problem or not, I'm pretty sure I've
had the problem with regular NFS too, but I wouldn't swear it, haven't
tried in a while.

On Tue, Oct 24, 2017 at 09:22:31AM -0200, Gilberto Nunes wrote:
> Hi
> 
> I have using PVE 5 and I notice that when I mode disk from a GlusterFS
> storage to OmniOS ZFS iSCSI Target, the VM just shutdown.
> I get this in the syslog, when the VM shutdown:
> 
> Oct 24 09:20:58 pmx01 kernel: [411988.255749] vmbr0: port 9(tap102i0)
> entered disabled state
> Oct 24 09:20:58 pmx01 kernel: [411988.256116] vmbr0: port 9(tap102i0)
> entered disabled state
> 
> Someone here has some advice?
> 
> Thanks
> ---
> Gilberto Ferreira
> _______________________________________________
> pve-user mailing list
> pve-user at pve.proxmox.com
> https://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: signature.asc
Type: application/pgp-signature
Size: 833 bytes
Desc: Digital signature
URL: <http://pve.proxmox.com/pipermail/pve-user/attachments/20171024/213f562b/attachment.sig>


More information about the pve-user mailing list