[PVE-User] Windows & Gluster 3.8

Maxence Sartiaux contact at makz.me
Fri Dec 16 11:03:14 CET 2016


Hello,

  

I've found my problem, i don't know why, gluster started to store data on my
arbiter brick and the parition was full.

  

I've recreated the brick and now all VM run fine.

  

Btw i've upgraded to 3.8.7, if i run some troubles, i'll keep you informed.

  

Another little question, why in the log of kvm, i found traces of gluster
client 3.3 ?

  

[2016-12-14 11:08:29.212590] I [MSGID: 114057] [client-
handshake.c:1446:select_server_supported_programs] 0-vm-client-2: Using
Program GlusterFS 3.3, Num (1298437), Version (330)

  

Thank you.

  
On Dec 15 2016, at 9:23 am, Wolfgang Bumiller <w.bumiller at proxmox.com> wrote:  

> > On December 14, 2016 at 1:25 PM Lindsay Mathieson
<lindsay.mathieson at gmail.com> wrote:  
>  
>  
> When host VM's on gluster you should be setting the following:  
>  
> (...)  
>  
> And possibly consider downgrading to 3.8.4?

>

> Unfortunately I'll have to confirm that there are a few bugs in  
versions prior and after 3.8.4 which are easily triggered with qemu.

>

> Though I just saw 3.8.7 is available by now which should also contain the  
fixes. Seems to work in my local tests. Would be nice if some more people  
could test it.

>

> _______________________________________________  
pve-user mailing list  
pve-user at pve.proxmox.com  
<http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user>



More information about the pve-user mailing list