[PVE-User] PVE 4 HA

Thomas Lamprecht t.lamprecht at proxmox.com
Fri Sep 25 17:19:42 CEST 2015


Ok, this seems like a bug. It's rather cosmetic as it hasn't any effect 
on the HA stack.
I will write a patch.


On 09/25/2015 05:11 PM, Gilberto Nunes wrote:
> Nops... The server is down and I already remove it from corosync.conf 
> and with command pvecm delnode proxmox03...
>
>
>
> 2015-09-25 11:38 GMT-03:00 Thomas Lamprecht <t.lamprecht at proxmox.com 
> <mailto:t.lamprecht at proxmox.com>>:
>
>     Hi, can you look into the syslog of your current master and see if
>     there are messages like:
>
>>     detected unknown node state
>
>
>     On 09/24/2015 09:33 PM, Gilberto Nunes wrote:
>>     Hi
>>
>>     Any idea how can I remove a delete node from HA??
>>     It still appears when I run
>>
>>     ha-manager status
>>     quorum OK
>>     master proxmox02 (active, Thu Sep 24 16:32:39 2015)
>>     lrm proxmox01 (active, Thu Sep 24 16:32:36 2015)
>>     lrm proxmox02 (active, Thu Sep 24 16:32:41 2015)
>>     lrm proxmox03 (old timestamp - dead?, Thu Sep 24 13:03:42 2015)
>>     service vm:120 (proxmox01, started)
>>
>>     Do you see proxmox03?? I wanna wipe it out! But how?
>>
>>     -- 
>>
>>     Gilberto Ferreira
>>     +55 (47) 9676-7530 <tel:%2B55%20%2847%29%209676-7530>
>>     Skype: gilberto.nunes36
>>
>>
>>
>>     _______________________________________________
>>     pve-user mailing list
>>     pve-user at pve.proxmox.com <mailto:pve-user at pve.proxmox.com>
>>     http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user
>
>
>
>
> -- 
>
> Gilberto Ferreira
> +55 (47) 9676-7530
> Skype: gilberto.nunes36
>

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://pve.proxmox.com/pipermail/pve-user/attachments/20150925/af20948d/attachment-0015.html>


More information about the pve-user mailing list