[PVE-User] Debian 7 guest losing network

Eneko Lacunza elacunza at binovo.es
Mon Sep 28 17:53:29 CEST 2015


Hi all,

I have a PVE 3.4 node with pve kernel 2.6.32-39 (details below).

A quite busy Samba server VM is losing network conectivity about every 
week since 27th August.
This VM can't ping other network elements, and one can't access the 
Samba in the VM nor ping it when this happens.
VM is a security-updated Debian 7. Last apt-get upgrade in the VM before 
first lost network was on 19th August.

Last Proxmox update was on 15th June, so I don't really think this is a 
Proxmox related issue - but I'm sure there are lot's of Debian 7 VMs out 
there. Is anyone having this problem? Any idea?

I tried both e1000 and virtio network adapters, but VM continues to lose 
network. I do have other 2 Debian 7 hosts in the cluster (one in the 
same host), but they are not so busy (and haven't lost network for now).

# pveversion -v
proxmox-ve-2.6.32: 3.4-156 (running kernel: 2.6.32-39-pve)
pve-manager: 3.4-6 (running version: 3.4-6/102d4547)
pve-kernel-2.6.32-39-pve: 2.6.32-156
pve-kernel-2.6.32-29-pve: 2.6.32-126
pve-kernel-2.6.32-34-pve: 2.6.32-140
lvm2: 2.02.98-pve4
clvm: 2.02.98-pve4
corosync-pve: 1.4.7-1
openais-pve: 1.1.4-3
libqb0: 0.11.1-2
redhat-cluster-pve: 3.2.0-2
resource-agents-pve: 3.9.2-4
fence-agents-pve: 4.0.10-2
pve-cluster: 3.0-17
qemu-server: 3.4-6
pve-firmware: 1.1-4
libpve-common-perl: 3.0-24
libpve-access-control: 3.0-16
libpve-storage-perl: 3.0-33
pve-libspice-server1: 0.12.4-3
vncterm: 1.1-8
vzctl: 4.0-1pve6
vzprocps: 2.0.11-2
vzquota: 3.1-2
pve-qemu-kvm: 2.2-10
ksm-control-daemon: 1.1-1
glusterfs-client: 3.5.2-1

Thanks a lot
Eneko

-- 
Zuzendari Teknikoa / Director T├ęcnico
Binovo IT Human Project, S.L.
Telf. 943575997
       943493611
Astigarraga bidea 2, planta 6 dcha., ofi. 3-2; 20180 Oiartzun (Gipuzkoa)
www.binovo.es




More information about the pve-user mailing list