[PVE-User] High load on cpu0 with 3.10 pve kernel on proxmox 3.4

Thomas Lamprecht t.lamprecht at proxmox.com
Tue Sep 1 14:45:29 CEST 2015


There is an huge amount of interrupts from the network card and also 
from your raid.

I'd guess that the main problem it's your network card, make sure the 
driver of eth0 and eth3 are configured and installed correctly.



On 08/29/2015 12:49 PM, Falko Trojahn wrote:
> Hello Thomas,
> thanx for your answer.
>
> Thomas Lamprecht schrieb am 27.08.2015 um 10:01:
>>> after upgrading our 3 nodes proxmox 3.4 system (using wheezy) from 
>>> stock
>>> 3.2.0-4-amd64 debian kernel to 3.10.0-11-pve, we have only on one node
>>> and only on it's cpu0 approx. 93..100% load constantly with ksoftirqd.
>>
>> ksoftirq should normally use more than a tiny percent of the cpu, your
>> system is under high interrupt load which causes this behavior.
>>
>> Often it's related to a situation when a high speed network card
>> receives a very large number of packets in a short time frame.
>> Driver of your network card misconfigured/messed up?
>
> That's the question, I've found some links on google but no
> real matches.
>
>> What does:
>>> cat /proc/interrupts
>> outputs?
>
> See attached file. I could send you some more network information
> as pm if needed.
>
> Best regards,
> Falko
>
>
>
> _______________________________________________
> pve-user mailing list
> pve-user at pve.proxmox.com
> http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://pve.proxmox.com/pipermail/pve-user/attachments/20150901/114a21f2/attachment-0014.html>


More information about the pve-user mailing list