[PVE-User] I try hard but...

Gilberto Nunes gilberto.nunes32 at gmail.com
Mon Oct 26 13:44:16 CET 2015


pveversion -v
proxmox-ve: 4.0-16 (running kernel: 4.2.2-1-pve)
pve-manager: 4.0-48 (running version: 4.0-48/0d8559d0)
pve-kernel-4.2.0-1-pve: 4.2.0-13
pve-kernel-4.2.1-1-pve: 4.2.1-14
pve-kernel-4.2.2-1-pve: 4.2.2-16
lvm2: 2.02.116-pve1
corosync-pve: 2.3.5-1
libqb0: 0.17.2-1
pve-cluster: 4.0-22
qemu-server: 4.0-30
pve-firmware: 1.1-7
libpve-common-perl: 4.0-29
libpve-access-control: 4.0-9
libpve-storage-perl: 4.0-25
pve-libspice-server1: 0.12.5-1
vncterm: 1.2-1
pve-qemu-kvm: 2.4-9
pve-container: 1.0-6
pve-firewall: 2.0-12
pve-ha-manager: 1.0-9
ksm-control-daemon: 1.2-1
glusterfs-client: 3.5.2-2+deb8u1
lxc-pve: 1.1.3-1
lxcfs: 0.9-pve2
cgmanager: 0.37-pve2
criu: 1.6.0-1
zfsutils: 0.6.5-pve4~jessie

I have previoulsy install PVE 4 with a hp proliant dl380 g7 and an IBM
x3250 as storage.
In the IBM I have OpenMediaVault work pretty good, with NFS and iSCSI as
well.
In this server, I have a couple of VM's running Windows XP, Widows 7,
Windows 2012, CentOS and Ubuntu too and nothing happens with this VM's.
But when I installed Ubuntu with Zimbra Mail Server, with a hight load,
with mailbox that reach more than 30 GB and many access across the lan, the
VM goes down! Many crash, lost data...
In the meanwhile, others VMś ran good!

So, I thought that the possible cause was the Storage, 'cause I hear that
some HD make noise...
I quickly change to two Dell Servers.
One with Proxmox 4 and other with Ubuntu with NFS server, acting as a
storage.
Some problem! VM KVM with Ubuntu and Zimbra, with hight load access, huge
mailbox, just crash!

Now, I am goes back to bare metal I assemble the lab with Proxmox and NFS
another time...

I was choose the PVE 4 'cause the HA and Cluster, but perhaps PVE HA
there's atiil a long way to go.... Or not fit my needs, yet...

Thanks a lot

2015-10-26 9:03 GMT-02:00 Eneko Lacunza <elacunza at binovo.es>:

> Gilberto,
>
> If you want help you have to provide more clear details, starting with PVE
> version used as reported by "pve-version -v". Also, I'm not able to fully
> understand you last description of your proxmox/NFS deployment.
>
> There are many happy users of Proxmox, myself included. I won't say it is
> free of issues, but no software is either.
>
> I have used NFS storage mostly for backups but also for demo/test purposes
> and it has worked right. I've had some issues, but all ended showing an
> error on my part.
>
> I see you don't have a trivial setup on your NFS server, with DRBD and
> OCFS. Are you really sure that setup is working OK? Do you have other VMs
> living there?
>
> Cheers
> Eneko
>
> El 26/10/15 a las 10:48, Gilberto Nunes escribió:
>
> Admin or whatever is your name... I have more than 10 years deal with Unix
> Linux and Windows.
> I know what I done.
> To the others: Yes! Should be straightforward any way...
> Proxmox server is a PowerEdge R430 with 32 GB of memory.
> Storage is the same server.
> Both with SAS hard driver.
> Between this servers there's a cable in order to provide a gigaethernet
> link.
> In second server, I have ubuntu 15.04 installed with DRBD and OCFS mounted
> in /data FS.
> In the same server, I have NFS installed and server FS to Proxmox machine.
> In proxmox machine I have nothing, except a VM with Ubuntu 14.04
> installed, where Zimbra Mail Server was deploy...
> Inside bothe physical servers, everything is ok... NO error in disc and
> everything is running smoothly.
> But, INSIDE THE VM HOSTED WITH PROXMOX, many IO errors!...
> This make FS corrputed in some point that make Zimbra crash!
>
> BTW, I will return Zimbra to a physical machine right now and deploy lab
> env for test purpose
>
> Best regards
>
>
> 2015-10-25 22:38 GMT-02:00 <admin at extremeshok.com>admin at extremeshok.com <
> admin at extremeshok.com>:
>
>> Your nfs settings.
>>
>> Hire you people with the knowledge or up skill your knowledge.
>>
>> Sent from my iPhone
>>
>> > On 26 Oct 2015, at 1:33 AM, Gilberto Nunes <
>> <gilberto.nunes32 at gmail.com>gilberto.nunes32 at gmail.com> wrote:
>> >
>> > Well friends...
>> >
>> > I really try hard to work with PVE, but is a pain in the ass...
>> > Nothing seems to work..
>> > I deploy Ubuntu with NFS storage connected through direct cable ( 1 gb
>> ) and beside follow all docs available in the wiki and internet, one single
>> VM continue to crash over and over again...
>> >
>> > So I realise that is time to say good bye to Proxmox...
>> >
>> > Live long and prosper...
>> >
>> >
>> >
>> >
>> > --
>> >
>> > Gilberto Ferreira
>> > +55 (47) 9676-7530
>> > Skype: gilberto.nunes36
>> >
>> > _______________________________________________
>> > pve-user mailing list
>> > pve-user at pve.proxmox.com
>> > http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user
>> _______________________________________________
>> pve-user mailing list
>> pve-user at pve.proxmox.com
>> http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user
>>
>
>
>
> --
>
> Gilberto Ferreira
> +55 (47) 9676-7530
> Skype: gilberto.nunes36
>
>
>
> _______________________________________________
> pve-user mailing listpve-user at pve.proxmox.comhttp://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user
>
>
>
> --
> Zuzendari Teknikoa / Director Técnico
> Binovo IT Human Project, S.L.
> Telf. 943575997
>       943493611
> Astigarraga bidea 2, planta 6 dcha., ofi. 3-2; 20180 Oiartzun (Gipuzkoa)www.binovo.es
>
>
> _______________________________________________
> pve-user mailing list
> pve-user at pve.proxmox.com
> http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user
>
>


-- 

Gilberto Ferreira
+55 (47) 9676-7530
Skype: gilberto.nunes36
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://pve.proxmox.com/pipermail/pve-user/attachments/20151026/44872f10/attachment-0015.html>


More information about the pve-user mailing list