[PVE-User] lxc backup fails in suspend mode, works in stop mode

Robert Fantini robertfantini at gmail.com
Sun Oct 18 00:04:15 CEST 2015


Hello

I'm having an issue with only one of ten  lxc  backing up.   The system
runs cups print server .

suspend backup results in this :


INFO: starting new backup job: vzdump 3105 --mode snapshot --storage
nfs-pve --remove 0 --compress lzo --node sys3
INFO: Starting Backup of VM 3105 (lxc)
INFO: status = running
INFO: mode failure - some volumes does not support snapshots
INFO: trying 'suspend' mode instead
INFO: backup mode: suspend
INFO: ionice priority: 7
INFO: starting first sync /proc/31246/root// to
/mnt/pve/nfs-pve/dump/vzdump-lxc-3105-2015_10_17-06_37_47.tmp
INFO: rsync: rsync_xal_set:
lsetxattr(""/mnt/pve/nfs-pve/dump/vzdump-lxc-3105-2015_10_17-06_37_47.tmp/usr/bin/systemd-detect-virt"","security.capability")
failed: Operation not supported (95)
INFO: Number of files: 116,819 (reg: 84,983, dir: 12,885, link: 18,919,
dev: 2, special: 30)
...
INFO: sent 1,076,136,825 bytes received 4,701,334 bytes 10,544,762.53
bytes/sec
INFO: total size is 1,441,150,319 speedup is 1.33
INFO: rsync error: some files/attrs were not transferred (see previous
errors) (code 23) at main.c(1183) [sender=3.1.1]
ERROR: Backup of VM 3105 failed - command 'rsync --stats -X --numeric-ids
-aH --delete --no-whole-file --inplace --one-file-system --relative
/proc/31246/root///./
/mnt/pve/nfs-pve/dump/vzdump-lxc-3105-2015_10_17-06_37_47.tmp' failed: exit
code 23
INFO: Backup job finished with errors
TASK ERROR: job errors

Stopping the lxc 1-st works, So at least I can make a backup:

INFO: starting new backup job: vzdump 3105 --compress lzo --remove 0 --node
sys3 --storage nfs-pve --mode snapshot
INFO: Starting Backup of VM 3105 (lxc)
INFO: status = stopped
INFO: backup mode: stop
INFO: ionice priority: 7
INFO: creating archive
'/mnt/pve/nfs-pve/dump/vzdump-lxc-3105-2015_10_17-07_25_53.tar.lzo'
INFO: Total bytes written: 1253591040 (1.2GiB, 251MiB/s)
INFO: archive file size: 592MB
INFO: Finished Backup of VM 3105 (00:00:10)
INFO: Backup job finished successfully
TASK OK


Is that a bug?  If so is there more info needed before filing a report?

pveversion -v
proxmox-ve: 4.0-16 (running kernel: 4.2.2-1-pve)
pve-manager: 4.0-48 (running version: 4.0-48/0d8559d0)
pve-kernel-4.2.0-1-pve: 4.2.0-13
pve-kernel-4.2.1-1-pve: 4.2.1-14
pve-kernel-4.2.2-1-pve: 4.2.2-16
lvm2: 2.02.116-pve1
corosync-pve: 2.3.5-1
libqb0: 0.17.2-1
pve-cluster: 4.0-22
qemu-server: 4.0-30
pve-firmware: 1.1-7
libpve-common-perl: 4.0-30
libpve-access-control: 4.0-9
libpve-storage-perl: 4.0-26
pve-libspice-server1: 0.12.5-1
vncterm: 1.2-1
pve-qemu-kvm: 2.4-9
pve-container: 1.0-7
pve-firewall: 2.0-12
pve-ha-manager: 1.0-9
ksm-control-daemon: 1.2-1
glusterfs-client: 3.5.2-2+deb8u1
lxc-pve: 1.1.3-1
lxcfs: 0.9-pve2
cgmanager: 0.37-pve2
criu: 1.6.0-1
zfsutils: 0.6.5-pve4~jessie
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://pve.proxmox.com/pipermail/pve-user/attachments/20151017/f5cab985/attachment-0014.html>


More information about the pve-user mailing list