[PVE-User] Proxmox VE 4.0 or Ceph v0.94.3 issues

lyt_yudi lyt_yudi at icloud.com
Thu Oct 8 09:13:03 CEST 2015


hi,all

follow up http://pve.proxmox.com/wiki/Upgrade_from_3.x_to_4.0 <http://pve.proxmox.com/wiki/Upgrade_from_3.x_to_4.0>
and use ceph gitbuilder repo:
“deb http://gitbuilder.ceph.com/ceph-deb-jessie-x86_64-basic/ref/v0.94.3 jessie main"

now, got those error:
root at t2:~# cat /var/log/syslog
…...
Oct  8 14:51:34 t2 ceph[5635]: ceph-disk: Mounting filesystem failed: Command '['/bin/mount', '-t', 'xfs', '-o', 'rw,noexec,nodev,noatime,nodiratime,nobarrier,inode64,logbsize=256k,delaylog,allocsize=4M', '--', '/dev/disk/by-parttypeuuid/4fbd7e29-9d25-41b8-afd0-062c0ceff05d.54d7f6f8-7299-4802-b19c-5758f528fdb1', '/var/lib/ceph/tmp/mnt.DSl9QO']' returned non-zero exit status 32
Oct  8 14:51:34 t2 kernel: [ 1347.348868] XFS (sdc1): unknown mount option [delaylog].
Oct  8 14:51:34 t2 ceph[5635]: mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sdb1,
Oct  8 14:51:34 t2 ceph[5635]: missing codepage or helper program, or other error
Oct  8 14:51:34 t2 ceph[5635]: In some cases useful info is found in syslog - try
Oct  8 14:51:34 t2 ceph[5635]: dmesg | tail or so.
…...

root at t2:~# dmesg |tail
[   44.054829] igb 0000:03:00.3 eth5: igb: eth5 NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow Control: RX/TX
[   44.054924] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth5: link becomes ready
[   44.645489] XFS (sdd1): unknown mount option [delaylog].
[   45.113587] XFS (sdc1): unknown mount option [delaylog].
[   45.148538] XFS (sdb1): unknown mount option [delaylog].
[   46.585905] ip6_tables: (C) 2000-2006 Netfilter Core Team
[   46.806416] ip_set: protocol 6
[ 1347.271220] XFS (sdd1): unknown mount option [delaylog].
[ 1347.348868] XFS (sdc1): unknown mount option [delaylog].
[ 1347.378846] XFS (sdb1): unknown mount option [delaylog].

root at t2:~# ceph -s
    cluster 82dc8716-76c7-4a41-983a-6ea04bc98098
     health HEALTH_WARN
            194 pgs stale
            194 pgs stuck stale
     monmap e3: 3 mons at {0=192.168.0.1:6789/0,1=192.168.0.2:6789/0,2=192.168.0.3:6789/0}
            election epoch 56, quorum 0,1,2 0,1,2
     osdmap e827: 9 osds: 2 up, 2 in
      pgmap v163730: 256 pgs, 1 pools, 4146 MB data, 1159 objects
            2062 MB used, 516 GB / 518 GB avail
                 194 stale+active+clean
                  62 active+clean

root at t2:~# ceph osd tree
ID WEIGHT  TYPE NAME     UP/DOWN REWEIGHT PRIMARY-AFFINITY 
-1 2.16997 root default                                    
-2 0.76999     host t1                                     
 0 0.26999         osd.0    down        0          1.00000 
 3 0.25000         osd.3    down        0          1.00000 
 6 0.25000         osd.6    down        0          1.00000 
-3 0.76999     host t2                                     
 1 0.26999         osd.1    down        0          1.00000 
 4 0.25000         osd.4    down        0          1.00000 
 7 0.25000         osd.7      up  1.00000          1.00000 
-4 0.62999     host t3                                     
 2 0.12999         osd.2    down        0          1.00000 
 5 0.25000         osd.5    down        0          1.00000 
 8 0.25000         osd.8      up  1.00000          1.00000 

# ps axjf|grep ceph
 3328  8865  8864  3328 pts/0     8864 S+       0   0:00          \_ grep ceph
    1  5740  5740  5740 ?           -1 Ss       0   0:00 /bin/bash -c ulimit -n 131072; /usr/bin/ceph-mon -i 1 --pid-file /var/run/ceph/mon.1.pid -c /etc/ceph/ceph.conf --cluster ceph -f
 5740  5743  5740  5740 ?           -1 Sl       0   0:03  \_ /usr/bin/ceph-mon -i 1 --pid-file /var/run/ceph/mon.1.pid -c /etc/ceph/ceph.conf --cluster ceph -f

so, No OSD process running!

someone can help me?

Thanks. 


lyt_yudi
lyt_yudi at icloud.com



-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://pve.proxmox.com/pipermail/pve-user/attachments/20151008/148a8b47/attachment-0014.html>


More information about the pve-user mailing list