[PVE-User] 100% CPU usage after live migration on heterogeneous cluster (Xeon E5345 and Xeon 5405)

Chris Murray chrismurray84 at gmail.com
Fri Sep 5 15:03:04 CEST 2014


Hi all,

 

I'm experiencing the same issue as the following post, but I can't
register to ask if there was ever a solution as the Image Verification
section of the registration page tells me "Input error: Invalid Referer"

http://188.165.151.221/threads/16171-PX-3-0-live-migration-(node-to-node
)-freeze-VM-on-different-hardware

 

I'm on 3.2 and this particular cluster has two nodes. I'll call them 'A'
and 'B'

 

'A' has an Intel Xeon E5405. 

'B' has two Intel Xeon E5345 (the same as the post. Interestingly, the
issue is in migrating *to* this node, as it is in the forum post)

 

Start a VM on node B. 

Migrate to A. 

    This works fine.

Migrate to B.

    This is also fine.

 

Power down the VM, start it up from node A

Migrate to B. 

    100% CPU. VM unresponsive.

Migrate to A:

    VM comes back to life again

 

I'm guessing this is related to the capability of the two CPUs being
different. I've set the VM's CPU to Conroe (to oldest Xeon?) and qemu64,
neither of which made any difference. It's now back to the default of
KVM64.

 

Any ideas?

 

Thanks,

Chris

 

 

 

Node 'A'

 

proxmox-ve-2.6.32: 3.2-136 (running kernel: 2.6.32-32-pve)

pve-manager: 3.2-30 (running version: 3.2-30/1d095287)

pve-kernel-2.6.32-32-pve: 2.6.32-136

pve-kernel-2.6.32-29-pve: 2.6.32-126

lvm2: 2.02.98-pve4

clvm: 2.02.98-pve4

corosync-pve: 1.4.7-1

openais-pve: 1.1.4-3

libqb0: 0.11.1-2

redhat-cluster-pve: 3.2.0-2

resource-agents-pve: 3.9.2-4

fence-agents-pve: 4.0.10-1

pve-cluster: 3.0-14

qemu-server: 3.1-34

pve-firmware: 1.1-3

libpve-common-perl: 3.0-19

libpve-access-control: 3.0-15

libpve-storage-perl: 3.0-22

pve-libspice-server1: 0.12.4-3

vncterm: 1.1-8

vzctl: 4.0-1pve6

vzprocps: 2.0.11-2

vzquota: 3.1-2

pve-qemu-kvm: 2.1-5

ksm-control-daemon: 1.1-1

glusterfs-client: 3.5.2-1

 

 

Node 'B'

 

proxmox-ve-2.6.32: 3.2-136 (running kernel: 2.6.32-32-pve)

pve-manager: 3.2-30 (running version: 3.2-30/1d095287)

pve-kernel-2.6.32-32-pve: 2.6.32-136

pve-kernel-2.6.32-29-pve: 2.6.32-126

lvm2: 2.02.98-pve4

clvm: 2.02.98-pve4

corosync-pve: 1.4.7-1

openais-pve: 1.1.4-3

libqb0: 0.11.1-2

redhat-cluster-pve: 3.2.0-2

resource-agents-pve: 3.9.2-4

fence-agents-pve: 4.0.10-1

pve-cluster: 3.0-14

qemu-server: 3.1-34

pve-firmware: 1.1-3

libpve-common-perl: 3.0-19

libpve-access-control: 3.0-15

libpve-storage-perl: 3.0-22

pve-libspice-server1: 0.12.4-3

vncterm: 1.1-8

vzctl: 4.0-1pve6

vzprocps: 2.0.11-2

vzquota: 3.1-2

pve-qemu-kvm: 2.1-5

ksm-control-daemon: 1.1-1

glusterfs-client: 3.5.2-1

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://pve.proxmox.com/pipermail/pve-user/attachments/20140905/054c8d19/attachment-0014.html>


More information about the pve-user mailing list