[PVE-User] How to resolve HA cluster and fix backup

Eneko Lacunza elacunza at binovo.es
Mon Oct 13 08:57:12 CEST 2014


Hi Karl,

What are the permission bits of 
/etc/pve/nodes/blade6/qemu-server/1004.conf ?

Check inside the file whether a lock: backup file exists. If so, check 
that no pending vzdump commands are running, then delete that line.

Cheers
Eneko

On 10/10/14 16:14, kthofer wrote:
> Hi There
>
> I am looking for a solution to resolve a HA cluster configuration in a 
> working environment,
> because we have lost it already 3 times and do not know why plus that 
> the backup function is not working any more.
> INFO: unable to open file 
> '/etc/pve/nodes/blade6/qemu-server/1004.conf.tmp.817517' - Permission 
> denied (don´t find why it is not working)
> ERROR: Backup of VM 1004 failed - command 'qm set 1004 --lock backup' 
> failed: exit code 2
> goal is to have a normal cluster configuration left with working BU 
> and Snapshot possibilities
> What do I have to look for any important steps?
>
> Any suggestion help is highly appreciated.
> -- 
> With best regards
>
> Karl Theo Hofer
>
> M: +46 7030 22178
> E:karl-theo_hofer at inteli-sim.com
>
>
> _______________________________________________
> pve-user mailing list
> pve-user at pve.proxmox.com
> http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user


-- 
Zuzendari Teknikoa / Director Técnico
Binovo IT Human Project, S.L.
Telf. 943575997
       943493611
Astigarraga bidea 2, planta 6 dcha., ofi. 3-2; 20180 Oiartzun (Gipuzkoa)
www.binovo.es

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://pve.proxmox.com/pipermail/pve-user/attachments/20141013/72d9f744/attachment-0015.html>


More information about the pve-user mailing list