[PVE-User] Migrate failed - clusvcadm -M pvevm:115 -m proxmox01' failed: exit code 239

Cédric Bernard cbernard at sisteer.com
Mon Nov 24 12:27:41 CET 2014


Hello

> That mistake Proxmox also gives me. I solved the problem by removing
> the VM from HA-Cluster, migrate it as is normally done, and then add
> it back to the HA. I use LVM on DRBD with two Proxmox VE  nodes.
>
> I've noticed that it does not happen when the VM is newly added to the
> HA, I can migrate without problems, but after a while or when the
> cluster has recovered from a problem. 

Ok thanks you, it helped me, I don't understand why I need to stop the
VM, disable HA, enable HA et restart the VM...

Thanks again and have a good day !

Regards

*Cédric Bernard | Network and System Architect*

Le 20/11/2014 20:15, Hector Suarez Planas a écrit :
>> Hello
>
> Greetings.
>
>> I have an error when I try to migrate one VM on another node. It
>> works with all the other VMs except one VM 115. I have this error :
>
>> Executing HA migrate for VM 115 to node cbv-inf-proxmox01
>> Trying to migrate pvevm:115 to cbv-inf-proxmox01...Failed; service
>> running on original owner
>> TASK ERROR: command 'clusvcadm -M pvevm:115 -m cbv-inf-proxmox01'
>> failed: exit code 239
>
>> This VM has the same configuration relative the other VM, she is on
>> LVM storage shared.
>
>> On pve tasks log, I have these errors :
>
>> Executing HA migrate for VM 115 to node cbv-inf-proxmox04
>> Trying to migrate pvevm:115 to cbv-inf-proxmox04...Failed; service
>> running on original owner
>> TASK ERROR: command 'clusvcadm -M pvevm:115 -m cbv-inf-proxmox04'
>> failed: exit code 239
>> Executing HA start for VM 115
>> Member cbv-inf-proxmox02 trying to enable pvevm:115...Aborted;
>> service failed
>> TASK ERROR: command 'clusvcadm -e pvevm:115 -m cbv-inf-proxmox02'
>> failed: exit code 254
>
>> What does this error mean ?
>
> That mistake Proxmox also gives me. I solved the problem by removing
> the VM from HA-Cluster, migrate it as is normally done, and then add
> it back to the HA. I use LVM on DRBD with two Proxmox VE  nodes.
>
> I've noticed that it does not happen when the VM is newly added to the
> HA, I can migrate without problems, but after a while or when the
> cluster has recovered from a problem.
>
>> Thank you in advance !
>
> :)
>
> _______________________________________________
> pve-user mailing list
> pve-user at pve.proxmox.com
> http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user



**************************************************************************************************************************
Ce message et toutes les pieces jointes sont confidentiels et etablis à l'intention exclusive de ses destinataires.
Toute utilisation ou diffusion non autorisee est interdite.
Tout message electronique est susceptible d'alteration.
SISTEER decline toute responsabilite au titre de ce message s'il a ete altere, deforme ou falsifie.
Si vous n'etes pas le destinataire de ce message, merci de le detruire et d'informer l'expediteur.
**************************************************************************************************************************
This message and any attachments are confidential and intended solely for the addressee(s).
Any unauthorised use or dissemination is prohibited. 
E-mails are susceptible to alteration.
SISTEER shall not be liable for the message if altered, changed or falsified.
If you are not the intended addressee of this message, please cancel it immediately and inform the sender.
**************************************************************************************************************************
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://pve.proxmox.com/pipermail/pve-user/attachments/20141124/2764b5b3/attachment-0015.html>


More information about the pve-user mailing list