[PVE-User] Timeout when start VM

Gilberto Nunes gilberto.nunes32 at gmail.com
Mon Mar 17 14:14:45 CET 2014


Just to complement...

I see the vm running:

qm list
VMID NAME                 STATUS     MEM(MB)    BOOTDISK(GB) PID
       100 Win7                 stopped    512                0.00
0
       101 Zentyal-A            running    512                8.00 6537

But I can access the vm by any method... Seems to be dead...

So odd!




2014-03-17 9:19 GMT-03:00 Gilberto Nunes <gilberto.nunes32 at gmail.com>:

> Then, I get this error sent in previously mail, and force stop the VM.
> When I try start it again, I get this:
>
> kvm: -netdev
> type=tap,id=net1,ifname=tap101i1,script=/var/lib/qemu-server/pve-bridge:
> could not configure /dev/net/tun (tap101i1): Device or resource busy
> kvm: -netdev
> type=tap,id=net1,ifname=tap101i1,script=/var/lib/qemu-server/pve-bridge:
> Device 'tap' could not be initialized
>
> I'm not using the PVE kernel, because the PVE kernel do not have the
> network driver that I need...
>
> Thanks
>
>
> 2014-03-17 8:45 GMT-03:00 Gilberto Nunes <gilberto.nunes32 at gmail.com>:
>
> Hi folks...
>>
>> I get this error:
>>
>> TASK ERROR: start failed: command '/usr/bin/kvm -id 101 -chardev
>> 'socket,id=qmp,path=/var/run/qemu-server/101.qmp,server,nowait' -mon
>> 'chardev=qmp,mode=control' -vnc
>> unix:/var/run/qemu-server/101.vnc,x509,password -pidfile
>> /var/run/qemu-server/101.pid -daemonize -name Zentyal-A -smp
>> 'sockets=1,cores=1' -nodefaults -boot 'menu=on' -vga cirrus -cpu
>> Haswell,+x2apic -k en-us -m 512 -device
>> 'piix3-usb-uhci,id=uhci,bus=pci.0,addr=0x1.0x2' -device
>> 'usb-tablet,id=tablet,bus=uhci.0,port=1' -device
>> 'virtio-balloon-pci,id=balloon0,bus=pci.0,addr=0x3' -drive
>> 'file=/var/lib/vz/template/iso/zentyal-3.4-daily-amd64.iso,if=none,id=drive-ide2,media=cdrom,aio=native'
>> -device 'ide-cd,bus=ide.1,unit=0,drive=drive-ide2,id=ide2,bootindex=200'
>> -drive
>> 'file=/var/lib/vz/images/101/vm-101-disk-1.qcow2,if=none,id=drive-virtio0,format=qcow2,aio=native,cache=none'
>> -device
>> 'virtio-blk-pci,drive=drive-virtio0,id=virtio0,bus=pci.0,addr=0xa,bootindex=100'
>> -netdev 'type=user,id=net0,hostname=Zentyal-A' -device
>> 'rtl8139,mac=EE:03:0C:E9:B4:25,netdev=net0,bus=pci.0,addr=0x12,id=net0,bootindex=300'
>> -netdev
>> 'type=tap,id=net1,ifname=tap101i1,script=/var/lib/qemu-server/pve-bridge'
>> -device
>> 'e1000,mac=FE:C4:30:EE:BA:11,netdev=net1,bus=pci.0,addr=0x13,id=net1,bootindex=301''
>> failed: got timeout
>>
>>
>> When I try start a VM...
>>
>> I'm using Proxmox 3.2-1.
>>
>> ifconfig output:
>>
>> lo        Link encap:Loopback Local
>>           inet end.: 127.0.0.1  Masc:255.0.0.0
>>           endereço inet6: ::1/128 Escopo:Máquina
>>           UP LOOPBACKRUNNING  MTU:16436  Métrica:1
>>           RX packets:1529 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
>>           TX packets:1529 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
>>           colisões:0 txqueuelen:0
>>           RX bytes:1170887 (1.1 MiB)  TX bytes:1170887 (1.1 MiB)
>>
>> tap101i1  Link encap:Ethernet  Endereço de HW ba:f6:a1:71:1b:f2
>>           endereço inet6: fe80::b8f6:a1ff:fe71:1bf2/64 Escopo:Link
>>           UP BROADCASTRUNNING PROMISC MULTICAST  MTU:1500  Métrica:1
>>           RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
>>           TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
>>           colisões:0 txqueuelen:500
>>           RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)
>>
>> vmbr0     Link encap:Ethernet  Endereço de HW 00:e0:91:4e:ea:7b
>>           inet end.: 192.168.0.1  Bcast:192.168.0.255  Masc:255.255.255.0
>>           UP BROADCASTMULTICAST  MTU:1500  Métrica:1
>>           RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
>>           TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
>>           colisões:0 txqueuelen:0
>>           RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)
>>
>> wlan1     Link encap:Ethernet  Endereço de HW 6c:71:d9:1f:08:81
>>           inet end.: 192.168.1.100  Bcast:192.168.1.255
>> Masc:255.255.255.0
>>           endereço inet6: fe80::6e71:d9ff:fe1f:881/64 Escopo:Link
>>           UP BROADCASTRUNNING MULTICAST  MTU:1500  Métrica:1
>>           RX packets:8589 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
>>           TX packets:6745 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
>>           colisões:0 txqueuelen:1000
>>           RX bytes:9140091 (8.7 MiB)  TX bytes:1551115 (1.4 MiB)
>>
>>
>> brctl show
>> bridge name    bridge id        STP enabled    interfaces
>> vmbr0        8000.00e0914eea7b    no        eth0
>>
>> and conf file
>>
>> bootdisk: virtio0
>> cores: 1
>> cpu: Haswell
>> ide2: local:iso/zentyal-3.4-daily-amd64.iso,media=cdrom
>> memory: 512
>> name: Zentyal-A
>> net0: rtl8139=EE:03:0C:E9:B4:25
>> net1: e1000=FE:C4:30:EE:BA:11,bridge=vmbr0
>> ostype: l26
>> sockets: 1
>> virtio0: local:101/vm-101-disk-1.qcow2,format=qcow2,size=8G
>>
>>
>> Someone can help?
>>
>> Thanks
>>
>>
>> --
>> Gilberto Ferreira
>>
>
>
>
> --
> Gilberto Ferreira
>



-- 
Gilberto Ferreira
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://pve.proxmox.com/pipermail/pve-user/attachments/20140317/771eed86/attachment-0015.html>


More information about the pve-user mailing list