[PVE-User] Online migration leaves firewall vm without service

Eneko Lacunza elacunza at binovo.es
Tue Mar 11 12:04:53 CET 2014


Hi Angel,

We have a virtualized iptables firewall too, and haven't noticed such 
problema when live-migrating from one node to another.

What kind of network are you using? We use virtio, bridged. Our nodes 
are connected to the same network switch.

Cheers
Eneko

On 11/03/14 11:59, Angel Docampo wrote:
> Iptables
>
>
> Angel Docampo
> Datalab Tecnologia, s.a.
> Castillejos, 352 - 08025 Barcelona
> Tel. 93.476.69.10 - 6711
>
> ________________________________________
> De: Adam Thompson <athompso at athompso.net>
> Enviado: lunes, 10 de marzo de 2014 22:02
> Para: Angel Docampo
> Cc: proxmoxve (pve-user at pve.proxmox.com)
> Asunto: Re: [PVE-User] Online migration leaves firewall vm without service
>
> I don't experience this.
> What kind of firewall?
> -Adam
>
> On Mar 10, 2014 11:04 AM, Angel Docampo <adocampo at dltec.net> wrote:
>> I would like to ask here if you suffer the same issue than me. When upgrading proxmox,  I must move the virtual machines fron node to node in order to reboot the node.
>>
>> Everything works fine except for the firewalls I have virtualized. All of them, without exception, stop working. My laptop cannot ping the Internet and everything is restablished when I reboot the VM.
>>
>> Any of you have the same issue? There is some workaround?
>>
>> Thanks,
>> --
>>
>> Angel Docampo
>> Datalab Tecnologia, s.a.
>> Castillejos, 352 - 08025 Barcelona
>> Tel. 93 476 69 14 - Ext: 706
>> Mob. 670.299.381
>>
>> Nota Legal
> _______________________________________________
> pve-user mailing list
> pve-user at pve.proxmox.com
> http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user
>
>


-- 
Zuzendari Teknikoa / Director T├ęcnico
Binovo IT Human Project, S.L.
Telf. 943575997
       943493611
Astigarraga bidea 2, planta 6 dcha., ofi. 3-2; 20180 Oiartzun (Gipuzkoa)
www.binovo.es




More information about the pve-user mailing list