[PVE-User] Timeout when start VM

Gilberto Nunes gilberto.nunes32 at gmail.com
Mon Mar 17 12:45:41 CET 2014


Hi folks...

I get this error:

TASK ERROR: start failed: command '/usr/bin/kvm -id 101 -chardev
'socket,id=qmp,path=/var/run/qemu-server/101.qmp,server,nowait' -mon
'chardev=qmp,mode=control' -vnc
unix:/var/run/qemu-server/101.vnc,x509,password -pidfile
/var/run/qemu-server/101.pid -daemonize -name Zentyal-A -smp
'sockets=1,cores=1' -nodefaults -boot 'menu=on' -vga cirrus -cpu
Haswell,+x2apic -k en-us -m 512 -device
'piix3-usb-uhci,id=uhci,bus=pci.0,addr=0x1.0x2' -device
'usb-tablet,id=tablet,bus=uhci.0,port=1' -device
'virtio-balloon-pci,id=balloon0,bus=pci.0,addr=0x3' -drive
'file=/var/lib/vz/template/iso/zentyal-3.4-daily-amd64.iso,if=none,id=drive-ide2,media=cdrom,aio=native'
-device 'ide-cd,bus=ide.1,unit=0,drive=drive-ide2,id=ide2,bootindex=200'
-drive
'file=/var/lib/vz/images/101/vm-101-disk-1.qcow2,if=none,id=drive-virtio0,format=qcow2,aio=native,cache=none'
-device
'virtio-blk-pci,drive=drive-virtio0,id=virtio0,bus=pci.0,addr=0xa,bootindex=100'
-netdev 'type=user,id=net0,hostname=Zentyal-A' -device
'rtl8139,mac=EE:03:0C:E9:B4:25,netdev=net0,bus=pci.0,addr=0x12,id=net0,bootindex=300'
-netdev
'type=tap,id=net1,ifname=tap101i1,script=/var/lib/qemu-server/pve-bridge'
-device
'e1000,mac=FE:C4:30:EE:BA:11,netdev=net1,bus=pci.0,addr=0x13,id=net1,bootindex=301''
failed: got timeout


When I try start a VM...

I'm using Proxmox 3.2-1.

ifconfig output:

lo        Link encap:Loopback Local
          inet end.: 127.0.0.1  Masc:255.0.0.0
          endereço inet6: ::1/128 Escopo:Máquina
          UP LOOPBACKRUNNING  MTU:16436  Métrica:1
          RX packets:1529 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:1529 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          colisões:0 txqueuelen:0
          RX bytes:1170887 (1.1 MiB)  TX bytes:1170887 (1.1 MiB)

tap101i1  Link encap:Ethernet  Endereço de HW ba:f6:a1:71:1b:f2
          endereço inet6: fe80::b8f6:a1ff:fe71:1bf2/64 Escopo:Link
          UP BROADCASTRUNNING PROMISC MULTICAST  MTU:1500  Métrica:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          colisões:0 txqueuelen:500
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)

vmbr0     Link encap:Ethernet  Endereço de HW 00:e0:91:4e:ea:7b
          inet end.: 192.168.0.1  Bcast:192.168.0.255  Masc:255.255.255.0
          UP BROADCASTMULTICAST  MTU:1500  Métrica:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          colisões:0 txqueuelen:0
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)

wlan1     Link encap:Ethernet  Endereço de HW 6c:71:d9:1f:08:81
          inet end.: 192.168.1.100  Bcast:192.168.1.255  Masc:255.255.255.0
          endereço inet6: fe80::6e71:d9ff:fe1f:881/64 Escopo:Link
          UP BROADCASTRUNNING MULTICAST  MTU:1500  Métrica:1
          RX packets:8589 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:6745 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          colisões:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:9140091 (8.7 MiB)  TX bytes:1551115 (1.4 MiB)


brctl show
bridge name    bridge id        STP enabled    interfaces
vmbr0        8000.00e0914eea7b    no        eth0

and conf file

bootdisk: virtio0
cores: 1
cpu: Haswell
ide2: local:iso/zentyal-3.4-daily-amd64.iso,media=cdrom
memory: 512
name: Zentyal-A
net0: rtl8139=EE:03:0C:E9:B4:25
net1: e1000=FE:C4:30:EE:BA:11,bridge=vmbr0
ostype: l26
sockets: 1
virtio0: local:101/vm-101-disk-1.qcow2,format=qcow2,size=8G


Someone can help?

Thanks


-- 
Gilberto Ferreira
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://pve.proxmox.com/pipermail/pve-user/attachments/20140317/e389ad0b/attachment-0014.html>


More information about the pve-user mailing list