[PVE-User] System extremely slow when creating a VM...

Gilberto Nunes gilberto.nunes32 at gmail.com
Mon Feb 24 19:57:08 CET 2014


Yeah....
Unfortunately, that is the gap....
Thanks


2014-02-24 15:54 GMT-03:00.4166666666666572 Fábio Rabelo <
fabio at fabiorabelo.wiki.br>:

> This specs says the on-board SATA ports are SATA II ( 3 GB/s ) ...
>
> http://servers.findthebest.com/l/324/IBM-System-X-x3100-M4
>
> If it is correct, can be the source of your problem !
>
>
> Fábio Rabelo
>
> 2014-02-24 15:49 GMT-03:00 Gilberto Nunes <gilberto.nunes32 at gmail.com>:
> > Í'll try it
> >
> >
> > 2014-02-24 15:40 GMT-03:00.4166666666666572 Fábio Rabelo
> > <fabio at fabiorabelo.wiki.br>:
> >
> >> Just for test, try to create a VM with 8 GB of disk .
> >>
> >> Looks like your problem are disk bandwidth
> >>
> >>
> >> Fábio Rabelo
> >>
> >> 2014-02-24 15:35 GMT-03:00 Gilberto Nunes <gilberto.nunes32 at gmail.com>:
> >> > cat /proc/cpuinfo | grep model
> >> > model           : 58
> >> > model name      : Intel(R) Xeon(R) CPU E3-1220 V2 @ 3.10GHz
> >> > model           : 58
> >> > model name      : Intel(R) Xeon(R) CPU E3-1220 V2 @ 3.10GHz
> >> > model           : 58
> >> > model name      : Intel(R) Xeon(R) CPU E3-1220 V2 @ 3.10GHz
> >> > model           : 58
> >> > model name      : Intel(R) Xeon(R) CPU E3-1220 V2 @ 3.10GHz
> >> >
> >> >
> >> > And yes... VT is enabled on UEFI...
> >> >
> >> >
> >> > 2014-02-24 15:31 GMT-03:00.4166666666666572 Fábio Rabelo
> >> > <fabio at fabiorabelo.wiki.br>:
> >> >
> >> >> Exactly what are the processor of this system ?
> >> >>
> >> >> cat  /proc/cpuinfo  | grep model
> >> >>
> >> >> vt-d are enabled in UEFI ?
> >> >>
> >> >>
> >> >> Fábio Rabelo
> >> >>
> >> >> 2014-02-24 15:17 GMT-03:00 Gilberto Nunes <
> gilberto.nunes32 at gmail.com>:
> >> >> > Here:
> >> >> >
> >> >> > pve01:/var/lib/vz/images# pveperf
> >> >> > CPU BOGOMIPS:      24745.52
> >> >> > REGEX/SECOND:      1428672
> >> >> > HD SIZE:           27.92 GB (/dev/mapper/ddf1_HI2)
> >> >> > BUFFERED READS:    129.24 MB/sec
> >> >> > AVERAGE SEEK TIME: 14.59 ms
> >> >> > FSYNCS/SECOND:     35.04
> >> >> > DNS EXT:           1395.71 ms
> >> >> >
> >> >> > pve01:/var/lib/vz/images# pveversion
> >> >> > pve-manager/3.1-21/93bf03d4 (running kernel: 2.6.32-26-pve)
> >> >> >
> >> >> >
> >> >> >
> >> >> > 2014-02-24 15:12 GMT-03:00.4166666666666572 Diaolin
> >> >> > <diaolin at diaolin.com>:
> >> >> >
> >> >> >> Il 2014-02-24 19:10 Gilberto Nunes ha scritto:
> >> >> >>
> >> >> >>> Hi friends
> >> >> >>>
> >> >> >>> I install Proxmox VE 3.1 on IBM System x3100 M4 on top of Debian
> >> >> >>> Wheeze.
> >> >> >>> System boot normal... I can access PVE web page and manage same
> >> >> >>> parts
> >> >> >>> of the system...
> >> >> >>>
> >> >> >>>  But when I try create a VM, the system going down extremely
> >> >> >>> slow...
> >> >> >>> I can do nothing... Even a ps ax command takes minutes to run...
> >> >> >>>
> >> >> >>> I notice this command running on shell
> >> >> >>>
> >> >> >>> /usr/bin/qemu-img create -o preallocation=metadata -f qcow2
> >> >> >>> /var/lib/vz/images/100/vm-100-disk-1.qcow2 83886080K
> >> >> >>>
> >> >> >>> The vm creation takes almost 15 minutes...
> >> >> >>>
> >> >> >>> I think this so odd...
> >> >> >>>
> >> >> >>> Someone get the same behavior?
> >> >> >>
> >> >> >>
> >> >> >>
> >> >> >> No but, if you launch
> >> >> >> pveperf
> >> >> >>
> >> >> >> what is the result?
> >> >> >>
> >> >> >> And pveversion?
> >> >> >>
> >> >> >> Diaolin
> >> >> >>
> >> >> >>
> >> >> >>
> >> >> >>
> >> >> >>
> >> >> >> ---
> >> >> >> S'à destacà l'ultima föia dal bósch nét
> >> >> >> crodàda l'ei, solàgna, 'n mèzz ai sàssi
> >> >> >> e 'ntant fis-ciava 'n zìfol de oseleti
> >> >> >> a tegnìr vìo 'l pensér che vèn matìna
> >> >> >> [Diaolin]
> >> >> >> _______________________________________________
> >> >> >> pve-user mailing list
> >> >> >> pve-user at pve.proxmox.com
> >> >> >> http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user
> >> >> >
> >> >> >
> >> >> >
> >> >> >
> >> >> > --
> >> >> > Gilberto Ferreira
> >> >> >
> >> >> > _______________________________________________
> >> >> > pve-user mailing list
> >> >> > pve-user at pve.proxmox.com
> >> >> > http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user
> >> >> >
> >> >
> >> >
> >> >
> >> >
> >> > --
> >> > Gilberto Ferreira
> >
> >
> >
> >
> > --
> > Gilberto Ferreira
>



-- 
Gilberto Ferreira
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://pve.proxmox.com/pipermail/pve-user/attachments/20140224/149e7013/attachment-0015.html>


More information about the pve-user mailing list