[PVE-User] KVM VM on NFS worst performance.

Muhammad Yousuf Khan sirtcp at gmail.com
Sun Sep 15 09:53:01 CEST 2013


ok, i will test on both suggested mode and will let you guyz know. but
still a question jumping in my mind . just for my learning actually
saparating ZIL. so just for my learning would you please tell me. on same
NFS share. Virtualbox VM giving me 300Mbps but Proxmox is only working at
2% of the link speed. can you please explain this confusion.
if the problem is caused by ZIL then it should have been happening  in
overall NFS share not just with Proxmox VM. as i said, i can copy via SCP
and Rsync to and from omniOS box at 50% to 60% of a link speed.
even on the Proxmox system on debian console. i can copy via scp and Rsync
with same good result. so same system and different technique of use giving
different result. how?. would you anyone can please explain it for my
learning.

any idea.

Thanks.

Myk


On Sun, Sep 15, 2013 at 7:25 AM, Ola Karlsson <olka at bagheera.se> wrote:

>  From what I’ve read you either need to run NFS in async mode or add a
> ZFS write cache (ZIL) to get good NFS performance with ZFS.****
>
> ** **
>
> BR****
>
> Ola****
>
> ** **
>
> ** **
>
> *Från:* pve-user-bounces at pve.proxmox.com [mailto:
> pve-user-bounces at pve.proxmox.com] *För *Muhammad Yousuf Khan
> *Skickat:* den 14 september 2013 21:42
> *Till:* Michael Rasmussen
> *Kopia:* pve-user at pve.proxmox.com
> *Ämne:* Re: [PVE-User] KVM VM on NFS worst performance.****
>
> ** **
>
> >What is your Omnios setup?****
>
> Dell 490 12 GB RAM, Raidz2. 4 different size drives (500GB available
> storage)****
>
>
> >What is the underlying disk system under your nfs share?****
>
> it is ZFS. thats why i am using OmniOS. ****
>
>
> >Is atime active on your nfs share?****
>
> i am using default settings.****
>
>
> >Is sync active on your nfs share?
>
> if you mean sync by ZFS sync property then yes****
>
> i tried both zfs properties sync=standard and sync=disabled both give same
> result.****
>
>
> >Is your nfs share nfsv3 or nfsv4?****
>
> i am using OmniOS  with Napp-it. i think default version is NFS4****
>
> but my part of confusion is why rsync, scp and other protocol from console
> works fine like they are Giving me 50MBPS. even virtualbox VM is doing good
> but on the other hand things are not working with Proxmox.****
>
> Thanks,
>
> Myk****
>
> ** **
>
>
>
> ****
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://pve.proxmox.com/pipermail/pve-user/attachments/20130915/dabbf60f/attachment-0015.html>


More information about the pve-user mailing list