[PVE-User] KVM VM on NFS worst performance.

Michael Rasmussen mir at miras.org
Sat Sep 14 19:05:17 CEST 2013


On Sat, 14 Sep 2013 21:21:55 +0500
Muhammad Yousuf Khan <sirtcp at gmail.com> wrote:

> i am using Proxmox 2.3 for years, on RAID1 mdadm. working great.
> all VMs hosted on local RAID working very fine with no issues.
> but recently i started testing ZFS/NFS on OmniOS which is a great OS. but
> when i started  hosting our VMs for testing on NFS share i see very very
> slow network performance.
> 
What is your Omnios setup?
What is the underlying disk system under your nfs share?
Is atime active on your nfs share?
Is sync active on your nfs share?
Is your nfs share nfsv3 or nfsv4?

-- 
Hilsen/Regards
Michael Rasmussen

Get my public GnuPG keys:
michael <at> rasmussen <dot> cc
http://pgp.mit.edu:11371/pks/lookup?op=get&search=0xD3C9A00E
mir <at> datanom <dot> net
http://pgp.mit.edu:11371/pks/lookup?op=get&search=0xE501F51C
mir <at> miras <dot> org
http://pgp.mit.edu:11371/pks/lookup?op=get&search=0xE3E80917
--------------------------------------------------------------
"MSDOS didn't get as bad as it is overnight -- it took over ten years
of careful development."
(By dmeggins at aix1.uottawa.ca)
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: signature.asc
Type: application/pgp-signature
Size: 198 bytes
Desc: not available
URL: <http://pve.proxmox.com/pipermail/pve-user/attachments/20130914/0b6114e3/attachment-0013.sig>


More information about the pve-user mailing list