[PVE-User] VM temporary blackouts

Jonathan Schaeffer jonathan.schaeffer at univ-brest.fr
Tue Sep 11 15:29:42 CEST 2012


Hi happy pve-users,

Since we moved our kvm hosts inside a proxmox cluster, we are 
experiencing some unexplained glitches in some VMs responsiveness.

It happens that a VM does not respond anymore to pings, ssh, and even 
when connected with an interactive session through SSH, it's as if the 
machine freezes.

Do someone have a hint to help me debug this behaviour ?
I increased the frequency of the nagios tests to spot those glitches 
more accurately.

We run proxmox 2.1-14. As far as I know, there is no backup for this VM, 
and there was no live migration.

Cheers,

Jonathan


root at longjohn:~# pveversion  --verbose
pve-manager: 2.1-14 (pve-manager/2.1/f32f3f46)
running kernel: 2.6.32-14-pve
proxmox-ve-2.6.32: 2.1-73
pve-kernel-2.6.32-11-pve: 2.6.32-66
pve-kernel-2.6.32-14-pve: 2.6.32-73
lvm2: 2.02.95-1pve2
clvm: 2.02.95-1pve2
corosync-pve: 1.4.3-1
openais-pve: 1.1.4-2
libqb: 0.10.1-2
redhat-cluster-pve: 3.1.92-3
resource-agents-pve: 3.9.2-3
fence-agents-pve: 3.1.8-1
pve-cluster: 1.0-27
qemu-server: 2.0-49
pve-firmware: 1.0-18
libpve-common-perl: 1.0-30
libpve-access-control: 1.0-24
libpve-storage-perl: 2.0-30
vncterm: 1.0-2
vzctl: 3.0.30-2pve5
vzprocps: 2.0.11-2
vzquota: 3.0.12-3
pve-qemu-kvm: 1.1-8
ksm-control-daemon: 1.1-1


-- 
IUEM - Service Informatique
rue Dumont D'Urville
TechnopĂ´le Brest-Iroise
29280 Plouzané
France
tel: +33 2 98 49 87 94



More information about the pve-user mailing list