[PVE-User] error validating fence

Fábio Rabelo fabio at fabiorabelo.wiki.br
Thu Oct 18 14:24:45 CEST 2012


Sorry for delay ... busy busy ...

Yes, that's it .... Thank you !

Now I can start my HA tests !!!!


Fábio Rabelo


2012/10/16 Sierra Pajuelo, Fernando M. <fernando.sierra at ciemat.es>

> **
>
> Hi
> You have a problem with your cluster.conf. You finalize clusternodes
> twice. At the end of the line with '/' and then with </clusternodes>
>
> I think that you need to use something like this.
>
>
>
> <?xml version="1.0"?>
> <cluster name="Riuma" config_version="7">
>
>   <cman keyfile="/var/lib/pve-cluster/corosync.authkey"/>
>     <fencedevices>
>     <fencedevice agent="fence_ipmilan" name="ipmi1" lanplus="1"
> ipaddr="172.16.8.2" login="ADMIN" passwd="ADMIN" power_wait="5"/>
>     <fencedevice agent="fence_ipmilan" name="ipmi2" lanplus="1"
> ipaddr="172.16.8.3" login="ADMIN" passwd="ADMIN" power_wait="5"/>
>     <fencedevice agent="fence_ipmilan" name="ipmi3" lanplus="1"
> ipaddr="172.16.8.4" login="ADMIN" passwd="ADMIN" power_wait="5"/>
>     <fencedevice agent="fence_ipmilan" name="ipmi4" lanplus="1"
> ipaddr="172.16.8.5" login="ADMIN" passwd="ADMIN" power_wait="5"/>
>     <fencedevice agent="fence_ipmilan" name="ipmi5" lanplus="1"
> ipaddr="172.16.8.6" login="ADMIN" passwd="ADMIN" power_wait="5"/>
>     </fencedevices>
>
>   <clusternodes>
>     <clusternode name="nodo-05" votes="1" nodeid="1">
>       <fence>
>         <method name="1">
>           <device name="ipmi5"/>
>         </method>
>       </fence>
>     </clusternode>
>     <clusternode name="nodo-01" votes="1" nodeid="2"/>
>     <clusternode name="nodo-02" votes="1" nodeid="3"/>
>     <clusternode name="nodo-03" votes="1" nodeid="4"/>
>     <clusternode name="nodo-04" votes="1" nodeid="5"/>
>   </clusternodes>
>
> </cluster>
>
>
> Try with this.
>
> Then launch validate.
>
> Dont forget edit
> #nano /etc/default/redhat-cluster-pve and active FENCE_JOIN
>
> # this file is sourced by the following init scripts:
> # /etc/init.d/cpglockd
> # /etc/init.d/cman
> # /etc/init.d/rgmanager
> FENCE_JOIN="yes"
>
>
> Then launch #fence_tool join.
>
> Try with this....
>
> Regards!
> -----
> Fernando Sierra
> System Administrator at CETA-Ciemat (Trujillo,Cáceres)
> Spain
>
>
>
> -----Mensaje original-----
> De: pve-user-bounces at pve.proxmox.com en nombre de Fábio Rabelo
> Enviado el: mar 16/10/2012 20:40
> Para: pve-user at pve.proxmox.com
> Asunto: [PVE-User] error validating fence
>
>
> Hi to all
>
> I am getting an error when I try to validate /etc/pve/cluster.conf.new ,
> but I have no clue what are wrong !
>
> Error seems syntax related :
>
> root at nodo-05:~# ccs_config_validate -v -f /etc/pve/cluster.conf.new
> Creating temporary file: /tmp/tmp.cCANFjnwIL
> Config interface set to:
> Configuration stored in temporary file
> Updating relaxng schema
> Validating..
> tempfile:22: parser error : Opening and ending tag mismatch: clusternodes
> line 15 and clusternode
>         </clusternode>
>                       ^
> tempfile:27: parser error : expected '>'
>   </clusternodes>
>            ^
> tempfile:27: parser error : Extra content at the end of the document
>   </clusternodes>
>            ^
> Validation completed
>
>
> This is the complete content of the file :
>
> <?xml version="1.0"?>
> <cluster name="Riuma" config_version="7">
>
>   <cman keyfile="/var/lib/pve-cluster/corosync.authkey">
>   </cman>
>
>     <fencedevices>
>     <fencedevice agent="fence_ipmilan" name="ipmi1" lanplus="1"
> ipaddr="172.16.8.2" login="ADMIN" passwd="ADMIN" power_wait="5"/>
>     <fencedevice agent="fence_ipmilan" name="ipmi2" lanplus="1"
> ipaddr="172.16.8.3" login="ADMIN" passwd="ADMIN" power_wait="5"/>
>     <fencedevice agent="fence_ipmilan" name="ipmi3" lanplus="1"
> ipaddr="172.16.8.4" login="ADMIN" passwd="ADMIN" power_wait="5"/>
>     <fencedevice agent="fence_ipmilan" name="ipmi4" lanplus="1"
> ipaddr="172.16.8.5" login="ADMIN" passwd="ADMIN" power_wait="5"/>
>     <fencedevice agent="fence_ipmilan" name="ipmi5" lanplus="1"
> ipaddr="172.16.8.6" login="ADMIN" passwd="ADMIN" power_wait="5"/>
>     </fencedevices>
>
>   <clusternodes>
>     <clusternode name="nodo-05" votes="1" nodeid="1"/>
>       <fence>
>         <method name="1">
>           <device name="ipmi5"/>
>         </method>
>       </fence>
>     </clusternode>
>     <clusternode name="nodo-01" votes="1" nodeid="2"/>
>     <clusternode name="nodo-02" votes="1" nodeid="3"/>
>     <clusternode name="nodo-03" votes="1" nodeid="4"/>
>     <clusternode name="nodo-04" votes="1" nodeid="5"/>
>   </clusternodes>
>
> </cluster>
>
>
> The system consists of a Supermicro motherboard (
> *H8DGi-F*<
> http://www.supermicro.com/Aplus/motherboard/Opteron6000/SR56x0/H8DGi-F.cfm
> >)
>
>
> I can ssh to IPMI without a problem ...
>
> Any hint will help, all doc I find shows nothing related ...
>
> A link to related doc will be even better !
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://pve.proxmox.com/pipermail/pve-user/attachments/20121018/95935029/attachment-0014.html>


More information about the pve-user mailing list