[PVE-User] Problem assigning USB device to a VM in PVE 1.9

Luca Fornasari luca.fornasari at upprovider.it
Tue Jun 19 18:39:11 CEST 2012


Hi all,

I should have done a better research before posting. Answer is already in
http://forum.proxmox.com/threads/7269-hostusb-not-working-after-upgrading-to-1-9

Thanks anyway

Luca Fornasari


-------- Original Message --------
Subject: Problem assigning USB device to a VM in PVE 1.9
From: Luca Fornasari <luca.fornasari at upprovider.it>
To: pve-user at pve.proxmox.com <pve-user at pve.proxmox.com>
Date: 06/19/2012 04:13 PM
> Hi list,
>
> After rebooting a Proxmox PVE 1.9 I have a problem assigning an USB 
> device to a VM; it was running fine before the reboot (kernel upgrade).
> Any idea?
>
> Below command line and the error plus pveversion
> Any idea?
>
> Thanks in advance
> Luca
>
> d6d3lg4j:~# /usr/bin/kvm -monitor 
> unix:/var/run/qemu-server/122.mon,server,nowait -vnc 
> unix:/var/run/qemu-server/122.vnc,password -pidfile 
> /var/run/qemu-server/122.pid -usbdevice tablet -usbdevice 
> host:073D:0026 -name qwerty.upprovider.it -smp sockets=1,cores=1 
> -nodefaults -boot menu=on,order=cd -vga cirrus -tdf -localtime 
> -rtc-td-hack -k it -drive if=ide,index=2,media=cdrom -drive 
> file=/dev/pve/vm-122-disk-1,if=virtio,index=0,cache=none,boot=on -m 
> 2048 -netdev 
> type=tap,id=vlan0d0,ifname=tap122i0d0,script=/var/lib/qemu-server/bridge-vlan 
> -device virtio-net-pci,romfile=,mac=E6:C5:52:91:35:16,netdev=vlan0d0 
> -balloon virtio
> kvm: usb_create: no bus specified, using "usb.0" for "usb-host"
>
> husb: open device 2.3
> husb: grabbed usb device 2.3
> kvm: /home/dietmar/svn-devel/pve-qemu-kvm/qemu-kvm/hw/usb.c:333: 
> usb_packet_complete: Assertion `p->owner != ((void *)0)' failed.
> Aborted
> d6d3lg4j:~#
>
>
> d6d3lg4j:~# pveversion --verbose
> pve-manager: 1.9-26 (pve-manager/1.9/6567)
> running kernel: 2.6.32-4-pve
> proxmox-ve-2.6.32: 1.9-55+ovzfix-2
> pve-kernel-2.6.32-4-pve: 2.6.32-33
> pve-kernel-2.6.32-7-pve: 2.6.32-55+ovzfix-2
> qemu-server: 1.1-32
> pve-firmware: 1.0-15
> libpve-storage-perl: 1.0-19
> vncterm: 0.9-2
> vzctl: 3.0.29-3pve1
> vzdump: 1.2-16
> vzprocps: 2.0.11-2
> vzquota: 3.0.11-1
> pve-qemu-kvm: 0.15.0-2
> ksm-control-daemon: 1.0-6
> d6d3lg4j:~#
>
>

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://pve.proxmox.com/pipermail/pve-user/attachments/20120619/67dff908/attachment-0014.html>


More information about the pve-user mailing list