[PVE-User] Creating Windows Cluster (MSCS) on Proxmox

Steven Anderson hikenboot at yahoo.com
Sun Jan 29 04:13:05 CET 2012


I have created a nice video on how to create a MSCS cluster on Proxmox if anyone is interested.

http://www.youtube.com/watch?v=ywIgtYT6rJs&context=C310e868ADOEgsToPDskJGxm8qO1xcKjE152d6ewz- 
and the last 5 or 6 articles on wanfuse.blogspot.com cover this installation and combine it with KVM/Proxmox2.0/ISCSI/ZFS/Windows Server 2008 R2 SP1 cluster
one small warning bug remains with this setup due to the ISCSI implementation not supporting 
scsi_id/scsi_sn and vpd 83 type 8h  which generates a warning to that effect during the cluster verification...a fix is in the works.
enjoy the reading, no strings attached whatsoever, and your results may vary and I am not responsable for any data loss ...make a good backup before trying this setup...you have been warned!!!!
--- On Thu, 1/26/12, Dimitri Alexandris <d.alexandris at gmail.com> wrote:

From: Dimitri Alexandris <d.alexandris at gmail.com>
Subject: Re: [PVE-User] Migration / Backup Question
To: "David Thompson" <david at digitaltransitions.ca>
Cc: pve-user at pve.proxmox.com
Date: Thursday, January 26, 2012, 10:43 AM

This is probably because vmbr0 is binded to eth0.

Proxmox builds the cluster on vmbr0, i don't know why.

Edit manually your /etc/network/interfaces and appoint vmbr0 to eth3
which is what you want if i got it right. Then reboot (or restart
network).

Then destroy and build your cluster again, and you will have it on eth3.

Here is a sample of config doing this:

-------------------------
auto lo
iface lo inet loopback

auto vmbr0
iface vmbr0 inet static
    address 10.0.2.10
    netmask 255.255.255.0
    network 10.0.2.0
    broadcast 10.0.2.255
    bridge_ports eth3
    bridge_stp off
    bridge_fd 0

auto vmbr1
iface vmbr1 inet static
    address  172.16.10.10      *****
    netmask 255.255.255.0
    network  172.16.10.0
    broadcast  172.16.10.255
    gateway 172.16.10.1           *** GW ***
    bridge_ports eth0
    bridge_stp off
    bridge_fd 0

auto vmbr2
iface vmbr2 inet static
    address 10.0.0.1     *************
    netmask 255.255.255.0
    network 10.0.0.0
    broadcast 10.0.0.255
    bridge_ports eth2
    bridge_stp off
    bridge_fd 0
--------------------------

Put your real values to ***** (i assume your default gateway is the
WAN router 172.16.10.1).

Keep a backup of the config file just in case...
_______________________________________________
pve-user mailing list
pve-user at pve.proxmox.com
http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://pve.proxmox.com/pipermail/pve-user/attachments/20120128/a52d31df/attachment-0014.html>


More information about the pve-user mailing list