[PVE-User] kvm & pci passtrough with nvidia card

Charles Bijon charles at bijon.fr
Mon Aug 13 13:58:37 CEST 2012


I did it but it doesn't work. The vm running centos 6.3, but i will try 
with another distribution ( debian ) to see if i get the same situation.

Regards

Le 13/08/2012 12:45, Gilberto Nunes a écrit :
> Hello
>
> I think is not a problem with proxmox..
> You need install the properly driver in order to get NVidia Card work...
> Try download the driver from NVidia web page...
>
>
>
> 2012/8/13 Charles Bijon <charles at bijon.fr <mailto:charles at bijon.fr>>
>
>     Hi,
>
>     I am trying to use an nvidia card into virtual machine. My pci
>     card is listed with the lspci command on my VM but when i try to
>     launch my X windows, xorg said it can't find the device.
>
>     I have try latest stable stable and beta drivers of nvidia
>     proprietary.
>
>     lspci on node master give :
>
>     lspci | grep -i nvi
>     42:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation G98 [GeForce
>     8400 GS] (rev a1)
>
>     On my kvm vm config file i have this :
>
>     cat /etc/pve/qemu-server/2667.conf
>     bootdisk: ide0
>     cores: 2
>     *hostpci0: 42:00.0*
>     ide0: local:2667/vm-2667-disk-1.raw
>     ide2: local:iso/CentOS-6.3-x86_64-bin-DVD1.iso,media=cdrom
>     keyboard: fr
>     memory: 6500
>     name: map2667.eu.webraska.com <http://map2667.eu.webraska.com>
>     net0: rtl8139=DE:8A:16:1C:56:AF,bridge=vmbr0
>     ostype: l26
>     sockets: 2
>     vga: std
>
>     On the node dmesg, i have this message :
>
>     pci-stub 0000:42:00.0: restoring config space at offset 0xf (was
>     0x100, writing 0x10f)
>     pci-stub 0000:42:00.0: restoring config space at offset 0xc (was
>     0x0, writing 0xd3800000)
>     pci-stub 0000:42:00.0: restoring config space at offset 0x9 (was
>     0x1, writing 0x7c81)
>     pci-stub 0000:42:00.0: restoring config space at offset 0x7 (was
>     0x4, writing 0xd0000004)
>     pci-stub 0000:42:00.0: restoring config space at offset 0x5 (was
>     0xc, writing 0xc000000c)
>     pci-stub 0000:42:00.0: restoring config space at offset 0x4 (was
>     0x0, writing 0xd2000000)
>     pci-stub 0000:42:00.0: restoring config space at offset 0x3 (was
>     0x0, writing 0x10)
>     pci-stub 0000:42:00.0: restoring config space at offset 0x1 (was
>     0x100000, writing 0x100007)
>     pci-stub 0000:42:00.0: restoring config space at offset 0xf (was
>     0x100, writing 0x10f)
>     pci-stub 0000:42:00.0: restoring config space at offset 0xc (was
>     0x0, writing 0xd3800000)
>     pci-stub 0000:42:00.0: restoring config space at offset 0x9 (was
>     0x1, writing 0x7c81)
>     pci-stub 0000:42:00.0: restoring config space at offset 0x7 (was
>     0x4, writing 0xd0000004)
>     pci-stub 0000:42:00.0: restoring config space at offset 0x5 (was
>     0xc, writing 0xc000000c)
>     pci-stub 0000:42:00.0: restoring config space at offset 0x4 (was
>     0x0, writing 0xd2000000)
>
>     Into the kvm instance i have this :
>
>     lspci | grep -i nvi
>     00:10.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation G98 [GeForce
>     8400 GS] (rev a1)
>
>     And my device configuration into xorg.conf  is :
>
>     Section "Device"
>         BusId   "0:10:0"
>         Identifier     "Device0"
>         Driver         "nvidia"
>         VendorName     "NVIDIA Corporation"
>         Option "IgnoreEDID" "true"
>         #Option "ConnectedMonitor" "CRT"
>         #Option "NoLogo" "true"
>         #Option "UseEDID" "false"
>         #Option "ConnectedMonitor" "DFP"
>         Option "AllowEmptyInput" "On"
>     EndSection
>
>     And i have this error :
>
>       1396.860]
>     X.Org X Server 1.10.6
>     Release Date: 2012-02-10
>     [  1396.860] X Protocol Version 11, Revision 0
>     [  1396.860] Build Operating System: c6b9 2.6.32-220.el6.x86_64
>     [  1396.860] Current Operating System: Linux
>     map2667.eu.webraska.com <http://map2667.eu.webraska.com>
>     2.6.32-279.el6.x86_64 #1 SMP Fri Jun 22 12:19:21 UTC 2012 x86_64
>     [  1396.860] Kernel command line: ro
>     root=/dev/mapper/vg_map2667-lv_root rd_NO_LUKS
>     rd_LVM_LV=vg_map2667/lv_swap rd_NO_MD LANG=fr_FR.UTF-8
>     SYSFONT=latarcyrheb-sun16 crashkernel=129M at 0M
>     rd_LVM_LV=vg_map2667/lv_ro
>     ot  KEYBOARDTYPE=pc KEYTABLE=fr-latin9 rd_NO_DM rhgb quiet
>     [  1396.860] Build Date: 22 June 2012  08:01:35PM
>     [  1396.860] Build ID: xorg-x11-server 1.10.6-1.el6.centos
>     [  1396.860] Current version of pixman: 0.18.4
>     [  1396.860]    Before reporting problems, check
>     https://www.redhat.com/apps/support/
>             to make sure that you have the latest version.
>     [  1396.860] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==)
>     default setting,
>             (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
>             (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
>     [  1396.860] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sun Aug
>     12 23:46:22 2012
>     [  1396.860] (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
>     [  1396.860] (==) ServerLayout "Layout0"
>     [  1396.860] (**) |-->Screen "Screen0" (0)
>     [  1396.860] (**) |   |-->Monitor "Monitor0"
>     [  1396.860] (**) |   |-->Device "Device0"
>     [  1396.860] (**) |-->Input Device "Keyboard0"
>     [  1396.860] (**) |-->Input Device "Mouse0"
>     [  1396.860] (==) Automatically adding devices
>     [  1396.860] (==) Automatically enabling devices
>     [  1396.860] (**) FontPath set to:
>             /usr/share/fonts/default/Type1,
>             catalogue:/etc/X11/fontpath.d,
>             built-ins
>     [  1396.860] (**) ModulePath set to
>     "/usr/lib64/xorg/modules/extensions/nvidia,/usr/lib64/xorg/modules"
>     [  1396.860] (WW) Hotplugging is on, devices using drivers 'kbd',
>     'mouse' or 'vmmouse' will be disabled.
>     [  1396.860] (WW) Disabling Keyboard0
>     [  1396.860] (WW) Disabling Mouse0
>     [  1396.860] (II) Loader magic: 0x7d51a0
>     [  1396.860] (II) Module ABI versions:
>     [  1396.860]    X.Org ANSI C Emulation: 0.4
>     [  1396.860]    X.Org Video Driver: 10.0
>     [  1396.860]    X.Org XInput driver : 12.2
>     [  1396.860]    X.Org Server Extension : 5.0
>     [  1396.862] (--) PCI: (0:0:2:0) 1013:00b8:1af4:1100 rev 0, Mem @
>     0xfc000000/33554432, 0xf3040000/4096, BIOS @ 0x????????/65536
>     [  1396.862] (--) PCI:*(0:0:16:0) 10de:06e4:10de:050f rev 161, Mem
>     @ 0xf2000000/16777216, 0xe0000000/268435456, 0xf0000000/33554432,
>     I/O @ 0x0000c100/128, BIOS @ 0x????????/131072
>     [  1396.862] (II) "extmod" will be loaded. This was enabled by
>     default and also specified in the config file.
>     [  1396.862] (II) "dbe" will be loaded. This was enabled by
>     default and also specified in the config file.
>     [  1396.862] (II) "glx" will be loaded. This was enabled by
>     default and also specified in the config file.
>     [  1396.862] (II) "record" will be loaded by default.
>     [  1396.862] (II) "dri" will be loaded by default.
>     [  1396.862] (II) "dri2" will be loaded by default.
>     [  1396.862] (II) LoadModule: "dbe"
>     [  1396.862] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libdbe.so
>     [  1396.862] (II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
>     [  1396.862]    compiled for 1.10.6, module version = 1.0.0
>     [  1396.862]    Module class: X.Org Server Extension
>     [  1396.862]    ABI class: X.Org Server Extension, version 5.0
>     [  1396.862] (II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
>     [  1396.862] (II) LoadModule: "extmod"
>     [  1396.863] (II) Loading
>     /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libextmod.so
>     [  1396.863] (II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
>     [  1396.863]    compiled for 1.10.6, module version = 1.0.0
>     [  1396.863]    Module class: X.Org Server Extension
>     [  1396.863]    ABI class: X.Org Server Extension, version 5.0
>     [  1396.863] (II) Loading extension SELinux
>     [  1396.863] (II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
>     [  1396.863] (II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
>     [  1396.863] (II) Loading extension XFree86-DGA
>     [  1396.863] (II) Loading extension DPMS
>     [  1396.863] (II) Loading extension XVideo
>     [  1396.863] (II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
>     [  1396.863] (II) Loading extension X-Resource
>     [  1396.863] (II) LoadModule: "glx"
>     [  1396.863] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libglx.so
>     [  1396.873] (II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
>     [  1396.873]    compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
>     [  1396.873]    Module class: X.Org Server Extension
>     [  1396.873] (II) NVIDIA GLX Module  304.32  Thu Aug  2 19:03:23
>     PDT 2012
>     [  1396.873] (II) Loading extension GLX
>     [  1396.873] (II) LoadModule: "record"
>     [  1396.873] (II) Loading
>     /usr/lib64/xorg/modules/extensions/librecord.so
>     [  1396.873] (II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
>     [  1396.873]    compiled for 1.10.6, module version = 1.13.0
>     [  1396.873]    Module class: X.Org Server Extension
>     [  1396.873]    ABI class: X.Org Server Extension, version 5.0
>     [  1396.873] (II) Loading extension RECORD
>     [  1396.873] (II) LoadModule: "dri"
>     [  1396.873] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libdri.so
>     [  1396.874] (II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
>     [  1396.874]    compiled for 1.10.6, module version = 1.0.0
>     [  1396.874]    ABI class: X.Org Server Extension, version 5.0
>     [  1396.874] (II) Loading extension XFree86-DRI
>     [  1396.874] (II) LoadModule: "dri2"
>     [  1396.874] (II) Loading
>     /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libdri2.so
>     [  1396.874] (II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
>     [  1396.874]    compiled for 1.10.6, module version = 1.2.0
>     [  1396.874]    ABI class: X.Org Server Extension, version 5.0
>     [  1396.874] (II) Loading extension DRI2
>     [  1396.874] (II) LoadModule: "nvidia"
>     [  1396.874] (II) Loading
>     /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
>     [  1396.874] (II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
>     [  1396.874]    compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
>     [  1396.874]    Module class: X.Org Video Driver
>     [  1396.875] (II) NVIDIA dlloader X Driver  304.32  Thu Aug  2
>     18:43:25 PDT 2012
>     [  1396.875] (II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
>     [  1396.875] (--) using VT number 2
>
>     [  1396.884] (EE) No devices detected.
>     [  1396.884]
>     Fatal server error:
>     [  1396.884] no screens found
>     [  1396.884]
>     Please consult the CentOS support
>              at https://www.redhat.com/apps/support/
>
>
>
>     FYI
>
>     pveversion -v
>     pve-manager: 2.1-13 (pve-manager/2.1/bdd3663d)
>     running kernel: 2.6.32-12-pve
>     proxmox-ve-2.6.32: 2.1-72
>     pve-kernel-2.6.32-11-pve: 2.6.32-66
>     pve-kernel-2.6.32-13-pve: 2.6.32-72
>     pve-kernel-2.6.32-12-pve: 2.6.32-68
>     lvm2: 2.02.95-1pve2
>     clvm: 2.02.95-1pve2
>     corosync-pve: 1.4.3-1
>     openais-pve: 1.1.4-2
>     libqb: 0.10.1-2
>     redhat-cluster-pve: 3.1.92-2
>     resource-agents-pve: 3.9.2-3
>     fence-agents-pve: 3.1.8-1
>     pve-cluster: 1.0-27
>     qemu-server: 2.0-47
>     pve-firmware: 1.0-17
>     libpve-common-perl: 1.0-28
>     libpve-access-control: 1.0-24
>     libpve-storage-perl: 2.0-29
>     vncterm: 1.0-2
>     vzctl: 3.0.30-2pve5
>     vzprocps: 2.0.11-2
>     vzquota: 3.0.12-3
>     pve-qemu-kvm: 1.1-6
>     ksm-control-daemon: 1.1-1
>
>
>
>     Do you have some information about pci passthrough about graphics
>     cards please or something to help me ?
>
>
>     Regards,
>
>     Charles Bijon
>
>
>     _______________________________________________
>     pve-user mailing list
>     pve-user at pve.proxmox.com <mailto:pve-user at pve.proxmox.com>
>     http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user
>
>
>
>
> -- 
> Gilberto Nunes
>
>
> (47) 9676-7530
>
> msn: gilbertonunesferreira at hotmail.com 
> <mailto:gilbertonunesferreira at hotmail.com>
>
> msn: konnectati at konnectati.com.br <mailto:konnectati at konnectati.com.br>
>
> Skype: gilberto.nunes36
>
> Skype: konnectati
>
>
> *www.konnectati.com.br <http://www.konnectati.com.br>*
>

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://pve.proxmox.com/pipermail/pve-user/attachments/20120813/45c4dee5/attachment-0014.html>


More information about the pve-user mailing list