[PVE-User] kvm & pci passtrough with nvidia card

Gilberto Nunes gilberto.nunes32 at gmail.com
Mon Aug 13 12:45:40 CEST 2012


Hello

I think is not a problem with proxmox..
You need install the properly driver in order to get NVidia Card work...
Try download the driver from NVidia web page...



2012/8/13 Charles Bijon <charles at bijon.fr>

>  Hi,
>
> I am trying to use an nvidia card into virtual machine. My pci card is
> listed with the lspci command on my VM but when i try to launch my X
> windows, xorg said it can't find the device.
>
> I have try latest stable stable and beta drivers of nvidia proprietary.
>
> lspci on node master give :
>
> lspci | grep -i nvi
> 42:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation G98 [GeForce 8400
> GS] (rev a1)
>
> On my kvm vm config file i have this :
>
> cat /etc/pve/qemu-server/2667.conf
> bootdisk: ide0
> cores: 2
> *hostpci0: 42:00.0*
> ide0: local:2667/vm-2667-disk-1.raw
> ide2: local:iso/CentOS-6.3-x86_64-bin-DVD1.iso,media=cdrom
> keyboard: fr
> memory: 6500
> name: map2667.eu.webraska.com
> net0: rtl8139=DE:8A:16:1C:56:AF,bridge=vmbr0
> ostype: l26
> sockets: 2
> vga: std
>
> On the node dmesg, i have this message :
>
> pci-stub 0000:42:00.0: restoring config space at offset 0xf (was 0x100,
> writing 0x10f)
> pci-stub 0000:42:00.0: restoring config space at offset 0xc (was 0x0,
> writing 0xd3800000)
> pci-stub 0000:42:00.0: restoring config space at offset 0x9 (was 0x1,
> writing 0x7c81)
> pci-stub 0000:42:00.0: restoring config space at offset 0x7 (was 0x4,
> writing 0xd0000004)
> pci-stub 0000:42:00.0: restoring config space at offset 0x5 (was 0xc,
> writing 0xc000000c)
> pci-stub 0000:42:00.0: restoring config space at offset 0x4 (was 0x0,
> writing 0xd2000000)
> pci-stub 0000:42:00.0: restoring config space at offset 0x3 (was 0x0,
> writing 0x10)
> pci-stub 0000:42:00.0: restoring config space at offset 0x1 (was 0x100000,
> writing 0x100007)
> pci-stub 0000:42:00.0: restoring config space at offset 0xf (was 0x100,
> writing 0x10f)
> pci-stub 0000:42:00.0: restoring config space at offset 0xc (was 0x0,
> writing 0xd3800000)
> pci-stub 0000:42:00.0: restoring config space at offset 0x9 (was 0x1,
> writing 0x7c81)
> pci-stub 0000:42:00.0: restoring config space at offset 0x7 (was 0x4,
> writing 0xd0000004)
> pci-stub 0000:42:00.0: restoring config space at offset 0x5 (was 0xc,
> writing 0xc000000c)
> pci-stub 0000:42:00.0: restoring config space at offset 0x4 (was 0x0,
> writing 0xd2000000)
>
> Into the kvm instance i have this :
>
> lspci | grep -i nvi
> 00:10.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation G98 [GeForce 8400
> GS] (rev a1)
>
> And my device configuration into xorg.conf  is :
>
> Section "Device"
>     BusId   "0:10:0"
>     Identifier     "Device0"
>     Driver         "nvidia"
>     VendorName     "NVIDIA Corporation"
>     Option "IgnoreEDID" "true"
>     #Option "ConnectedMonitor" "CRT"
>     #Option "NoLogo" "true"
>     #Option "UseEDID" "false"
>     #Option "ConnectedMonitor" "DFP"
>     Option "AllowEmptyInput" "On"
> EndSection
>
> And i have this error :
>
>   1396.860]
> X.Org X Server 1.10.6
> Release Date: 2012-02-10
> [  1396.860] X Protocol Version 11, Revision 0
> [  1396.860] Build Operating System: c6b9 2.6.32-220.el6.x86_64
> [  1396.860] Current Operating System: Linux map2667.eu.webraska.com2.6.32-279.el6.x86_64 #1 SMP Fri Jun 22 12:19:21 UTC 2012 x86_64
> [  1396.860] Kernel command line: ro root=/dev/mapper/vg_map2667-lv_root
> rd_NO_LUKS rd_LVM_LV=vg_map2667/lv_swap rd_NO_MD LANG=fr_FR.UTF-8
> SYSFONT=latarcyrheb-sun16 crashkernel=129M at 0M rd_LVM_LV=vg_map2667/lv_ro
> ot  KEYBOARDTYPE=pc KEYTABLE=fr-latin9 rd_NO_DM rhgb quiet
> [  1396.860] Build Date: 22 June 2012  08:01:35PM
> [  1396.860] Build ID: xorg-x11-server 1.10.6-1.el6.centos
> [  1396.860] Current version of pixman: 0.18.4
> [  1396.860]    Before reporting problems, check
> https://www.redhat.com/apps/support/
>         to make sure that you have the latest version.
> [  1396.860] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default
> setting,
>         (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
>         (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
> [  1396.860] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sun Aug 12
> 23:46:22 2012
> [  1396.860] (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
> [  1396.860] (==) ServerLayout "Layout0"
> [  1396.860] (**) |-->Screen "Screen0" (0)
> [  1396.860] (**) |   |-->Monitor "Monitor0"
> [  1396.860] (**) |   |-->Device "Device0"
> [  1396.860] (**) |-->Input Device "Keyboard0"
> [  1396.860] (**) |-->Input Device "Mouse0"
> [  1396.860] (==) Automatically adding devices
> [  1396.860] (==) Automatically enabling devices
> [  1396.860] (**) FontPath set to:
>         /usr/share/fonts/default/Type1,
>         catalogue:/etc/X11/fontpath.d,
>         built-ins
> [  1396.860] (**) ModulePath set to
> "/usr/lib64/xorg/modules/extensions/nvidia,/usr/lib64/xorg/modules"
> [  1396.860] (WW) Hotplugging is on, devices using drivers 'kbd', 'mouse'
> or 'vmmouse' will be disabled.
> [  1396.860] (WW) Disabling Keyboard0
> [  1396.860] (WW) Disabling Mouse0
> [  1396.860] (II) Loader magic: 0x7d51a0
> [  1396.860] (II) Module ABI versions:
> [  1396.860]    X.Org ANSI C Emulation: 0.4
> [  1396.860]    X.Org Video Driver: 10.0
> [  1396.860]    X.Org XInput driver : 12.2
> [  1396.860]    X.Org Server Extension : 5.0
> [  1396.862] (--) PCI: (0:0:2:0) 1013:00b8:1af4:1100 rev 0, Mem @
> 0xfc000000/33554432, 0xf3040000/4096, BIOS @ 0x????????/65536
> [  1396.862] (--) PCI:*(0:0:16:0) 10de:06e4:10de:050f rev 161, Mem @
> 0xf2000000/16777216, 0xe0000000/268435456, 0xf0000000/33554432, I/O @
> 0x0000c100/128, BIOS @ 0x????????/131072
> [  1396.862] (II) "extmod" will be loaded. This was enabled by default and
> also specified in the config file.
> [  1396.862] (II) "dbe" will be loaded. This was enabled by default and
> also specified in the config file.
> [  1396.862] (II) "glx" will be loaded. This was enabled by default and
> also specified in the config file.
> [  1396.862] (II) "record" will be loaded by default.
> [  1396.862] (II) "dri" will be loaded by default.
> [  1396.862] (II) "dri2" will be loaded by default.
> [  1396.862] (II) LoadModule: "dbe"
> [  1396.862] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libdbe.so
> [  1396.862] (II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
> [  1396.862]    compiled for 1.10.6, module version = 1.0.0
> [  1396.862]    Module class: X.Org Server Extension
> [  1396.862]    ABI class: X.Org Server Extension, version 5.0
> [  1396.862] (II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
> [  1396.862] (II) LoadModule: "extmod"
> [  1396.863] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libextmod.so
> [  1396.863] (II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
> [  1396.863]    compiled for 1.10.6, module version = 1.0.0
> [  1396.863]    Module class: X.Org Server Extension
> [  1396.863]    ABI class: X.Org Server Extension, version 5.0
> [  1396.863] (II) Loading extension SELinux
> [  1396.863] (II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
> [  1396.863] (II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
> [  1396.863] (II) Loading extension XFree86-DGA
> [  1396.863] (II) Loading extension DPMS
> [  1396.863] (II) Loading extension XVideo
> [  1396.863] (II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
> [  1396.863] (II) Loading extension X-Resource
> [  1396.863] (II) LoadModule: "glx"
> [  1396.863] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libglx.so
> [  1396.873] (II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
> [  1396.873]    compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
> [  1396.873]    Module class: X.Org Server Extension
> [  1396.873] (II) NVIDIA GLX Module  304.32  Thu Aug  2 19:03:23 PDT 2012
> [  1396.873] (II) Loading extension GLX
> [  1396.873] (II) LoadModule: "record"
> [  1396.873] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/librecord.so
> [  1396.873] (II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
> [  1396.873]    compiled for 1.10.6, module version = 1.13.0
> [  1396.873]    Module class: X.Org Server Extension
> [  1396.873]    ABI class: X.Org Server Extension, version 5.0
> [  1396.873] (II) Loading extension RECORD
> [  1396.873] (II) LoadModule: "dri"
> [  1396.873] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libdri.so
> [  1396.874] (II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
> [  1396.874]    compiled for 1.10.6, module version = 1.0.0
> [  1396.874]    ABI class: X.Org Server Extension, version 5.0
> [  1396.874] (II) Loading extension XFree86-DRI
> [  1396.874] (II) LoadModule: "dri2"
> [  1396.874] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libdri2.so
> [  1396.874] (II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
> [  1396.874]    compiled for 1.10.6, module version = 1.2.0
> [  1396.874]    ABI class: X.Org Server Extension, version 5.0
> [  1396.874] (II) Loading extension DRI2
> [  1396.874] (II) LoadModule: "nvidia"
> [  1396.874] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
> [  1396.874] (II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
> [  1396.874]    compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
> [  1396.874]    Module class: X.Org Video Driver
> [  1396.875] (II) NVIDIA dlloader X Driver  304.32  Thu Aug  2 18:43:25
> PDT 2012
> [  1396.875] (II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
> [  1396.875] (--) using VT number 2
>
> [  1396.884] (EE) No devices detected.
> [  1396.884]
> Fatal server error:
> [  1396.884] no screens found
> [  1396.884]
> Please consult the CentOS support
>          at https://www.redhat.com/apps/support/
>
>
>
> FYI
>
> pveversion -v
> pve-manager: 2.1-13 (pve-manager/2.1/bdd3663d)
> running kernel: 2.6.32-12-pve
> proxmox-ve-2.6.32: 2.1-72
> pve-kernel-2.6.32-11-pve: 2.6.32-66
> pve-kernel-2.6.32-13-pve: 2.6.32-72
> pve-kernel-2.6.32-12-pve: 2.6.32-68
> lvm2: 2.02.95-1pve2
> clvm: 2.02.95-1pve2
> corosync-pve: 1.4.3-1
> openais-pve: 1.1.4-2
> libqb: 0.10.1-2
> redhat-cluster-pve: 3.1.92-2
> resource-agents-pve: 3.9.2-3
> fence-agents-pve: 3.1.8-1
> pve-cluster: 1.0-27
> qemu-server: 2.0-47
> pve-firmware: 1.0-17
> libpve-common-perl: 1.0-28
> libpve-access-control: 1.0-24
> libpve-storage-perl: 2.0-29
> vncterm: 1.0-2
> vzctl: 3.0.30-2pve5
> vzprocps: 2.0.11-2
> vzquota: 3.0.12-3
> pve-qemu-kvm: 1.1-6
> ksm-control-daemon: 1.1-1
>
>
>
> Do you have some information about pci passthrough about graphics cards
> please or something to help me ?
>
>
> Regards,
>
> Charles Bijon
>
>
> _______________________________________________
> pve-user mailing list
> pve-user at pve.proxmox.com
> http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user
>
>


-- 
Gilberto Nunes


(47) 9676-7530

msn: gilbertonunesferreira at hotmail.com

msn: konnectati at konnectati.com.br

Skype: gilberto.nunes36

Skype: konnectati


*www.konnectati.com.br*
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://pve.proxmox.com/pipermail/pve-user/attachments/20120813/fa0bb12b/attachment-0014.html>


More information about the pve-user mailing list