[PVE-User] Linux ubuntu KVM VNC issue

Muhammad Yousuf Khan sirtcp at gmail.com
Sat Jun 25 19:14:25 CEST 2011


Hi Alin,

still facing the same problem. i think i do not convey the information
properly sorry for my English. actually i want to enable the VNC server
inside VM rather running this command.i did this by going inside VM and in
(ubuntu VM) GUI i enable the "Remote desktop" option. i think this is what
we do by command line but i choose the graphical mode instead. any ways ill
try the command line as suggested by you.
actually i dont wana use this command too. there are few testers in my
office to whom i have to give different environment in Linux time to time.
so better option would be setting VM Server inside VM. which i obviously did
by GUI and describe as above. but it didnt work. it connects successfully
but shows me black screen.
i will try you command line suggestion on Monday.

Thank you,

MYk


On Sat, Jun 25, 2011 at 6:17 PM, Alain Péan <alain.pean at lpp.polytechnique.fr
> wrote:

> **
> Hi Muhammad,
>
> It's some time since your answer, and I don't know if you solved your
> problem.
>
> I just wonder if your way to connect via VNC to your VM is not a little bit
> intricate. What I am doing myself, if I want to have access via VNC to a
> remote machine (VM or not), is to run vncserver inside the remote machine
> (via ssh), then vncviewer inside my local machine (windows in my case).
>
> Why to you want to run :
> # nc -l -p 5900 -c “qm vncproxy 101 mypassword”  ?
>
> Alain
>
> Le 23/06/2011 14:20, Muhammad Yousuf Khan a écrit :
>
> HI Alain,
>
>  "*What version of Ubuntu did you install for this new VM ? Is is the same
> as previously ? Do you use virtio NIC inside ?
> "Did you try to access the VM from inside the web GUI (also VNC), and not
> via command line ?*
>
>  it is Ubuntu 10.10
> yes both are same
> no, using rtl8139
> of course i tried it and it it is working like a charm in webGUI. only
> direct access to VM IP via VNC client  is black otherwise things are working
> fine.
>
>
>  Thanks,
>
>
>  On Thu, Jun 23, 2011 at 4:38 PM, Alain Péan <
> alain.pean at lpp.polytechnique.fr> wrote:
>
>
>> Hi Muhammad,
>>
>> What version of Ubuntu did you install for this new VM ? Is is the same as
>> previously ? Do you use virtio NIC inside ?
>> Did you try to access the VM from inside the web GUI (also VNC), and not
>> via command line ?
>>
>> Alain
>>
>> Le 23/06/2011 13:29, Muhammad Yousuf Khan a écrit :
>>
>> ok just confirmed it is same with new Linux as well. i didn't clone the
>> vm. i install the fresh copy instead.
>>
>>
>> On Thu, Jun 23, 2011 at 3:30 PM, Muhammad Yousuf Khan <sirtcp at gmail.com>wrote:
>>
>>> Here is the display of said command.
>>>
>>>  pve-manager: 1.8-15 (pve-manager/1.8/5754)
>>>  running kernel: 2.6.32-4-pve
>>> proxmox-ve-2.6.32: 1.8-32
>>> pve-kernel-2.6.32-4-pve: 2.6.32-32
>>> qemu-server: 1.1-30
>>> pve-firmware: 1.0-11
>>> libpve-storage-perl: 1.0-16
>>> vncterm: 0.9-2
>>> vzctl: 3.0.24-1pve4
>>> vzdump: 1.2-11
>>> vzprocps: 2.0.11-1dso2
>>> vzquota: 3.0.11-1
>>> pve-qemu-kvm: 0.14.0-2
>>> ksm-control-daemon: 1.0-5
>>>
>>>  with command below i can access via external VNC viewer but
>>> not directly to the IP (as i already shared the whole situation)
>>>
>>>  nc -l -p 5900 -c “qm vncproxy 101 mypassword”
>>>
>>> i don't have another Linux VM to test it out so am installing new VM
>>> under KVM. and will update you accordingly.
>>>
>>>  Thank you,
>>>
>>>
>>>  On Thu, Jun 23, 2011 at 12:40 PM, Martin Maurer <martin at proxmox.com>wrote:
>>>
>>>>   Post the output of pveversion –v and make sure that it is not a
>>>> browser/java plugin issue on your desktop by testing another VM.
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> Martin
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> *From:* pve-user-bounces at pve.proxmox.com [mailto:
>>>> pve-user-bounces at pve.proxmox.com] *On Behalf Of *Muhammad Yousuf Khan
>>>> *Sent:* Mittwoch, 22. Juni 2011 15:53
>>>> *To:* pve-user at pve.proxmox.com
>>>> *Subject:* [PVE-User] Linux ubuntu KVM VNC issue
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> i have successfully migrated a Linux vm from Vmware to Proxmox by using
>>>> Clonezilla. everything till now is fine  except two things i was unable to
>>>> change IP via GUI. but i done it by using command line "ifconfig" anyways,
>>>> now the problem is i set the VNC for remotely access the GUI of linux vm now
>>>> when i try to access the machine i can connect and even i can see mouse
>>>> cursor is moviing in main machine but VNC screen is black. i can
>>>> see mouse pointer and can click but can not see any thing the screen is
>>>> totally black. please help
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> Thanks you,
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>  _______________________________________________
>>>> pve-user mailing list
>>>>
>>>> pve-user at pve.proxmox.com
>>>>  http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user
>>>>
>>>>
>>>
>>
>> _______________________________________________
>> pve-user mailing listpve-user at pve.proxmox.comhttp://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user
>>
>>
>>
>>  --
>> ==========================================================
>> Alain Péan - LPP/CNRS
>> Administrateur Système/Réseau
>> Laboratoire de Physique des Plasmas - UMR 7648
>> Observatoire de Saint-Maur
>> 4, av de Neptune, Bat. A
>> 94100 Saint-Maur des Fossés
>> Tel : 01-45-11-42-39 - Fax : 01-48-89-44-33
>> ==========================================================
>>
>>
>> _______________________________________________
>> pve-user mailing list
>> pve-user at pve.proxmox.com
>> http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user
>>
>>
>
>
> _______________________________________________
> pve-user mailing list
> pve-user at pve.proxmox.com
> http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://pve.proxmox.com/pipermail/pve-user/attachments/20110625/83f5fd22/attachment-0014.html>


More information about the pve-user mailing list