[PVE-User] Linux ubuntu KVM VNC issue

Alain Péan alain.pean at lpp.polytechnique.fr
Sat Jun 25 15:17:42 CEST 2011


Hi Muhammad,

It's some time since your answer, and I don't know if you solved your 
problem.

I just wonder if your way to connect via VNC to your VM is not a little 
bit intricate. What I am doing myself, if I want to have access via VNC 
to a remote machine (VM or not), is to run vncserver inside the remote 
machine (via ssh), then vncviewer inside my local machine (windows in my 
case).

Why to you want to run :
# nc -l -p 5900 -c “qm vncproxy 101 mypassword”  ?

Alain

Le 23/06/2011 14:20, Muhammad Yousuf Khan a écrit :
> HI Alain,
>
> "/What version of Ubuntu did you install for this new VM ? Is is the 
> same as previously ? Do you use virtio NIC inside ?
> "Did you try to access the VM from inside the web GUI (also VNC), and 
> not via command line ?/
>
> it is Ubuntu 10.10
> yes both are same
> no, using rtl8139
> of course i tried it and it it is working like a charm in webGUI. only 
> direct access to VM IP via VNC client  is black otherwise things are 
> working fine.
>
>
> Thanks,
>
>
> On Thu, Jun 23, 2011 at 4:38 PM, Alain Péan 
> <alain.pean at lpp.polytechnique.fr 
> <mailto:alain.pean at lpp.polytechnique.fr>> wrote:
>
>     Hi Muhammad,
>
>     What version of Ubuntu did you install for this new VM ? Is is the
>     same as previously ? Do you use virtio NIC inside ?
>     Did you try to access the VM from inside the web GUI (also VNC),
>     and not via command line ?
>
>     Alain
>
>     Le 23/06/2011 13:29, Muhammad Yousuf Khan a écrit :
>>     ok just confirmed it is same with new Linux as well.
>>     i didn't clone the vm. i install the fresh copy instead.
>>
>>
>>     On Thu, Jun 23, 2011 at 3:30 PM, Muhammad Yousuf Khan
>>     <sirtcp at gmail.com <mailto:sirtcp at gmail.com>> wrote:
>>
>>         Here is the display of said command.
>>
>>         pve-manager: 1.8-15 (pve-manager/1.8/5754)
>>         running kernel: 2.6.32-4-pve
>>         proxmox-ve-2.6.32: 1.8-32
>>         pve-kernel-2.6.32-4-pve: 2.6.32-32
>>         qemu-server: 1.1-30
>>         pve-firmware: 1.0-11
>>         libpve-storage-perl: 1.0-16
>>         vncterm: 0.9-2
>>         vzctl: 3.0.24-1pve4
>>         vzdump: 1.2-11
>>         vzprocps: 2.0.11-1dso2
>>         vzquota: 3.0.11-1
>>         pve-qemu-kvm: 0.14.0-2
>>         ksm-control-daemon: 1.0-5
>>
>>         with command below i can access via external VNC viewer but
>>         not directly to the IP (as i already shared the whole situation)
>>
>>         nc -l -p 5900 -c “qm vncproxy 101 mypassword”
>>
>>         i don't have another Linux VM to test it out so am installing
>>         new VM under KVM. and will update you accordingly.
>>
>>         Thank you,
>>
>>
>>         On Thu, Jun 23, 2011 at 12:40 PM, Martin Maurer
>>         <martin at proxmox.com <mailto:martin at proxmox.com>> wrote:
>>
>>             Post the output of pveversion –v and make sure that it is
>>             not a browser/java plugin issue on your desktop by
>>             testing another VM.
>>
>>             Martin
>>
>>             *From:*pve-user-bounces at pve.proxmox.com
>>             <mailto:pve-user-bounces at pve.proxmox.com>
>>             [mailto:pve-user-bounces at pve.proxmox.com
>>             <mailto:pve-user-bounces at pve.proxmox.com>] *On Behalf Of
>>             *Muhammad Yousuf Khan
>>             *Sent:* Mittwoch, 22. Juni 2011 15:53
>>             *To:* pve-user at pve.proxmox.com
>>             <mailto:pve-user at pve.proxmox.com>
>>             *Subject:* [PVE-User] Linux ubuntu KVM VNC issue
>>
>>             i have successfully migrated a Linux vm from Vmware to
>>             Proxmox by using Clonezilla. everything till now is fine
>>              except two things i was unable to change IP via GUI. but
>>             i done it by using command line "ifconfig" anyways, now
>>             the problem is i set the VNC for remotely access the GUI
>>             of linux vm now when i try to access the machine i
>>             can connect and even i can see mouse cursor is moviing in
>>             main machine but VNC screen is black. i can
>>             see mouse pointer and can click but can not see any thing
>>             the screen is totally black. please help
>>
>>             Thanks you,
>>
>>
>>             _______________________________________________
>>             pve-user mailing list
>>
>>             pve-user at pve.proxmox.com <mailto:pve-user at pve.proxmox.com>
>>             http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user
>>
>>
>>
>>
>>     _______________________________________________
>>     pve-user mailing list
>>     pve-user at pve.proxmox.com  <mailto:pve-user at pve.proxmox.com>
>>     http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user
>
>
>     -- 
>     ==========================================================
>     Alain Péan - LPP/CNRS
>     Administrateur Système/Réseau
>     Laboratoire de Physique des Plasmas - UMR 7648
>     Observatoire de Saint-Maur
>     4, av de Neptune, Bat. A
>     94100 Saint-Maur des Fossés
>     Tel : 01-45-11-42-39 - Fax : 01-48-89-44-33
>     ==========================================================
>
>
>     _______________________________________________
>     pve-user mailing list
>     pve-user at pve.proxmox.com <mailto:pve-user at pve.proxmox.com>
>     http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user
>
>

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://pve.proxmox.com/pipermail/pve-user/attachments/20110625/91a732ef/attachment-0014.html>


More information about the pve-user mailing list