[PVE-User] VM issue when Backup over NAS,

Muhammad Yousuf Khan sirtcp at gmail.com
Tue Jun 14 16:34:10 CEST 2011


one more thing i dont know whats going on. during Vzdump backup i kill the
vzdump process and some thing happen to Proxmox. now every time start one
single machine my IO delay shoots to 50 percent and vm got hanged up. before
killing vzdump process everything was working fine.



On Tue, Jun 14, 2011 at 7:25 PM, Muhammad Yousuf Khan <sirtcp at gmail.com>wrote:

> here you go
>
> CPU BOGOMIPS:      21332.18
> REGEX/SECOND:      521349
> HD SIZE:           94.49 GB (/dev/mapper/pve-root)
> BUFFERED READS:    25.19 MB/sec
> AVERAGE SEEK TIME: 32.31 ms
> FSYNCS/SECOND:     3.24
> DNS EXT:           303.86 ms
> DNS INT:           320.81 ms (com)
>
> please tell me what is the ideal approach for controlling the IO delay ,
> ISCSI or local Storage.
> right now IO delay is b/w 35 to 50 percent. how can i see the per VM IO so
> i can manually check what is going on inside rather checking every single VM
> one by one
>
>
> On Tue, Jun 14, 2011 at 6:30 PM, Martin Maurer <martin at proxmox.com> wrote:
>
>>  Looks like your storage/network is overloaded. Try reducing the vzdump
>> bandwith (see ‘man vzdump’).
>>
>>
>>
>> Also post the output of ‘pveperf’ from your Proxmox VE host and give
>> details about the used storage/raid hardware (Proxmox VE host and
>> Openfiler).
>>
>>
>>
>> Martin
>>
>>
>>
>> *From:* pve-user-bounces at pve.proxmox.com [mailto:
>> pve-user-bounces at pve.proxmox.com] *On Behalf Of *Muhammad Yousuf Khan
>> *Sent:* Dienstag, 14. Juni 2011 13:49
>> *To:* pve-user at pve.proxmox.com
>> *Subject:* [PVE-User] VM issue when Backup over NAS,
>>
>>
>>
>> Openfiler : 2.99
>>
>> NAS LAN : 1GB (through put is 25% i don't know why, at least acceptable)
>>
>> RAM :4gb
>>
>>
>>
>> Proxmox : 1.8
>>
>> Quadcore : 2.66
>>
>> Ram : 8GB
>>
>> Proxmox LAN : 1G
>>
>>
>>
>> I am using Openfiler as a NAS box. and using NFS and ISCSI both as a
>> storage medium. but i have noticed one thing when i backup a VM on NFS and
>> also copy a huge file inside Running VM which is hosted on ISCSI on same
>> openfiler box. My VM get stuck. i can move the copy window in running VM but
>> can not close task bar or copy window. until the backup task of a VM gets
>> finishes then copy inside VM continue and VM gets usable.
>>
>>
>>
>> how can i over come that issue. for instance if i run backup backup of my
>> data which is inside VM it will again HANG and thing may unavailable to
>> users during backup which is not an option
>>
>> any help?
>>
>>
>>
>>
>>
>> Thanks you
>>
>> MYK
>>
>> _______________________________________________
>> pve-user mailing list
>>
>> pve-user at pve.proxmox.com
>> http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-user
>>
>>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://pve.proxmox.com/pipermail/pve-user/attachments/20110614/5dbd320a/attachment-0014.html>


More information about the pve-user mailing list