[pve-devel] Following tests on PvE 4.0 Jessie

Dietmar Maurer dietmar at proxmox.com
Sun May 10 09:52:47 CEST 2015


> I noticed that :
> * The command clustat does not work

We do not use redhat-cluster tools anymore.

> * In the dashbord : Datacenter ---> Sammary : displays nothing.

known bug

> * installing ksm -control- daemon never works, it crashes

known bug

> I installed glusterfs for nfs, everything works. upload every iso.
> installation and migration of vms work very well.
> 
> root at pve-ceph1:/home/moula# gluster volume info
>  
> Volume Name: glusterstorage
> Type: Replicate
> Volume ID: 1f97cb46-f985-4038-865c-cb668572cfbf
> Status: Started
> Number of Bricks: 1 x 3 = 3
> Transport-type: tcp
> Bricks:
> Brick1: pve-ceph1:/var/lib/glusterfs
> Brick2: pve-ceph2:/var/lib/glusterfs
> Brick3: pve-ceph3:/var/lib/glusterfs
> 
> * I installed ceph hammer jessie but it not possible to create OSDs ,
> error messages :
> # pveceph createosd /dev/sdb -journal_dev dev/sdd
> Use of uninitialized value $path in pattern match (m//) at
> /usr/share/perl5/PVE/CephTools.pm line 50, <DATA> line 751.
> Use of uninitialized value $path in concatenation (.) or string at
> /usr/share/perl5/PVE/CephTools.pm line 50, <DATA> line 751.
> got unusual device path ''

Thanks for testing - will try to fix that.
 
> *next time I will test the new PVE-HA ( any howto?) and the creation of
> lxc with new updates

sorry, there is no howto so far ...



More information about the pve-devel mailing list