[pve-devel] Regression with latest qemu and iothreads option ?

Alexandre DERUMIER aderumier at odiso.com
Wed Jul 29 05:43:22 CEST 2015


qemu 2.4rc0 works fine.

I'll try to find the bad commit

----- Mail original -----
De: "aderumier" <aderumier at odiso.com>
À: "Emmanuel Kasper" <e.kasper at proxmox.com>
Cc: "pve-devel" <pve-devel at pve.proxmox.com>
Envoyé: Mardi 28 Juillet 2015 18:49:56
Objet: Re: [pve-devel] Regression with latest qemu and iothreads option ?

I can reproduce it too, enabling iothread hang qmp. (qemu process don't crash) 

I have tested it with qemu 2.4 some weeks ago (before rc0, without any proxmox patches), 
and it was working fine. 

----- Mail original ----- 
De: "Emmanuel Kasper" <e.kasper at proxmox.com> 
À: "pve-devel" <pve-devel at pve.proxmox.com> 
Envoyé: Mardi 28 Juillet 2015 15:26:07 
Objet: [pve-devel] Regression with latest qemu and iothreads option ? 

Hi 
I am using 

kvm --version 
QEMU emulator version 2.3.92 

I have noticed if you select the iothread option in the disk options of 
your KVM, KVM hangs in a very nasty way: the kvm processes starts, the 
qm manager reports the machine as running but actually it is not: it is 
not possible to attach a qm terminal or qm monitor, or vnc console, it 
seems the processes ignores the messages being sent over the qmp socket: 


qm config 100 | grep iothread 

virtio0: big1:vm-100-disk-1,cache=unsafe,backup=no,iothread=on,size=16G 

qm monitor 100 
Entering Qemu Monitor for VM 100 - type 'help' for help 
qm> info blockdev 
ERROR: VM 100 qmp command 'human-monitor-command' failed - unable to 
connect to VM 100 qmp socket - timeout after 31 retries 


Emmanuel 

_______________________________________________ 
pve-devel mailing list 
pve-devel at pve.proxmox.com 
http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-devel 

_______________________________________________ 
pve-devel mailing list 
pve-devel at pve.proxmox.com 
http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-devel 



More information about the pve-devel mailing list