[pve-devel] Linked clones fail if source Ceph pool name is not "rbd"

Alexandre DERUMIER aderumier at odiso.com
Tue May 14 07:53:41 CEST 2013


Ok, I found the problem.

Seem that the cloned image is going to rbd pool by default, and not the same pool that the base image.

I'll send a patch.


----- Mail original ----- 

De: "Alexandre DERUMIER" <aderumier at odiso.com> 
À: "Andrew Thrift" <andrew at networklabs.co.nz> 
Cc: pve-devel at pve.proxmox.com 
Envoyé: Mardi 14 Mai 2013 06:24:11 
Objet: Re: [pve-devel] Linked clones fail if source Ceph pool name is not "rbd" 

Thanks for the report, I'll check that this morning. 

----- Mail original ----- 

De: "Andrew Thrift" <andrew at networklabs.co.nz> 
À: pve-devel at pve.proxmox.com 
Envoyé: Mardi 14 Mai 2013 05:48:55 
Objet: [pve-devel] Linked clones fail if source Ceph pool name is not "rbd" 

Hi, 

On 3.0rc1 when I attempt to create a Linked-Clone from a VM on a pool 
other than "rbd" it fails with the following error: 

stopped: clone failed: rbd clone base-120-disk-1' error: rbd: error 
opening pool rbd: (2) No such file or directory 


Regards, 





Andrew 
_______________________________________________ 
pve-devel mailing list 
pve-devel at pve.proxmox.com 
http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-devel 
_______________________________________________ 
pve-devel mailing list 
pve-devel at pve.proxmox.com 
http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-devel 


More information about the pve-devel mailing list